Domači

Preučevanje mehanizmov odpornosti pri vrtni jagodi (Fragaria ananassa), fižolu (Phaseolus vulgaris) in papriki (Capsicum annuum) na glive iz rodu Colletotrichum – študije interakcije med rastlino in patogeno glivo J4-4187 (temeljni raziskovalni projekt)

Trajanje: 1. 7. 2011 - 30. 6. 2014

Nosilec: dr. Franci Štampar (BF)

Sodelavci: dr. Darinka Koron, dr. Alenka Munda, Metka Žerjav, Boštjan Saje

Izboljšanje kakovosti nanosa FFS in zmanjšanje drifta z uporabo šob in naprav z zmanjšanim zanašanjem V4-1404 (CRP projekt)

Trajanje: 1. 7. 2014 - 30. 6. 2016

Nosilec: dr. Matej Stopar

Sodelavci: dr. Borut Vrščaj, mag. Tone Godeša, dr. Viktor Jejčič, dr. Andrej Simončič, dr. Robert Leskovšek, Janez Bergant, dr. Jure Kolarič

Tehnologija pridelave hrušk in češenj

V4-1409 (CRP projekt)

Trajanje: 1. 7. 2014 - 30. 6. 2017

Nosilec: dr. Tatjana Unuk (FKBV)

Sodelavci: dr. Matej Stopar, dr. Jure Kolarič

Smernice pridelave namiznega grozdja v Sloveniji s ciljem povečanja samooskrbe

V4-1410 (CRP projekt)

Trajanje: 1. 7. 2014 - 30. 6. 2017

Nosilec: dr. Denis Rusjan (BF)

Sodelavci: Radojko Pelengić, dr. Vršič Stanko, Andreja Škvarč

Tehnologije za konkurenčnejšo pridelavo jabolk

V4-1612 (CRP projekt)

Trajanje: 1.10.2016 - 30.9.2019

Nosilec: dr. Matej Stopar (KIS)

Sodelavci na KIS: Boštjan Godec, Roman Mavec, Igor Zidarič

F4F Funkcionalna živila prihodnosti - RRP 4: Karakterizacija in izvor naravnih surovin

Pogodba št. C 3330-16-529005

Projekt operativnega programa izvajanja evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 v okviru Strategije pametne specializacije

Trajanje: 1.9.2016 - 30.6.2020

Nosilka RRP: dr. Nives Ogrinc

Nosilec na KIS: dr. Matej Stopar (KIS)

Vpliv gnojenja z dušikom in kalcijem na skladiščenje ter aromatski profil jagode in ameriške borovnice

 

Financer: Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Razpis: SPODBUJANJE RAZISKOVALCEV NA ZAČETKU KARIERE 2.0

Šifra projekta: Raziskovalci-2.0-KIS-529016

Nosilec projekta: dr. Weber Nika

Partner iz gospodarstva: Omega Air d.o.o.

Programska skupina: Trajnostno kmetijstvo, Šifra: P4-0133

Trajanje projekta: 1.6.2017 - 31.5.2020

Predstavitev PDF

 


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije