Naloge in storitve Oddelka za kmetijsko ekologijo in naravne vire

  • Gnojenje in rodovitnost tal: analiza založenosti tal s hranili, interpretacija in gnojilni nasveti (Janez.Susin(at)kis.si T:(01) 2805 152, Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Onesnaženosti (težke kovine in/ali organska onesnažila, interpretacije, nasveti) (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290, Marjan.Sinkovec(at)kis.si T:(01) 2805 229)
  • Kakovost tal (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Boniteta kmetijskih zemljišč (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Ekspertize: kakovost tal, kmetijska ekologija, presoje vplivov na okolje (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Nitratna direktiva, vodovarstvena območja (Janez.Susin(at)kis.si T:(01) 2805 152), Jani.Bergant(at)kis.si T:(01) 2805 229)
  • Ekologija kmetijskih ekosistemov (Irena.Bertoncelj(at)kis.si T:(01) 2805 219)
  • Herbologija, tujerodne in invazivne vrste (Robert.Leskovsek(at)kis.si T:(01) 2805 261)
  • Fitofarmacevtska sredstva v okolju (Robert.Leskovsek(at)kis.si T:(01) 2805 261)
  • Preizkušanje učinkovitosti in fitotoksičnosti fitofarmacevtskih sredstev (Robert.Leskovsek(at)kis.si T:(01) 2805 261)
  • Izdelava ekoloških profilov in ocen tveganja za invazivne tujerodne vrste (Robert.Leskovsek(at)kis.si T:(01) 2805 261)
  • Izdelava tehnoloških navodil za kemično, mehansko in biotsko zatiranje invazivnih vrst na kmetijskih in nekmetijskih površinah (Robert.Leskovsek(at)kis.si T:(01) 2805 261)
  • Priprava strokovnih podlag - tla, kmetijska zemljišča (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Pedologija, pedološko kartiranje, digitalna kartografija (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290, Jože Hladnik(at)kis.si T:(01) 2805 215, Jani.Bergant@kis.si T:(01) 2805 229)
  • Vzorčenje tal in pridelkov - kakovost in (ne)onesnaženost (Marjan.Sinkovec(at)kis.si T:(01) 2805 229, Jože Hladnik(at)kis.si T:(01) 2805 215)
  • Talni informacijski sistem (eTla), informatika kmetijskega prostora (Jani.Bergant(at)kis.si T:(01) 2805 229, Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Podatki tal in okolja dostopni preko spleta (Jani.Bergant(at)kis.si T:(01) 2805 229)
  • GIS presoje in analize kmetijskega prostora (Jani.Bergant(at)kis.si T:(01) 2805 229, Marjan.Sinkovec(at)kis.si T:(01) 2805 229)
  • Izobraževanja kmetijska ekologija, FFS, pleveli, tla, kmetijska zemljišča (Borut.Vrscaj(at)kis.si T:(01) 2805 290)
  • Analiza založenosti tal s hranili brez interpretacije oz. gnojilnega nasveta (Centralni laboratorij KIS)

 

Ostale informacije T:(01) 2805 229, E: cto(at)kis.si


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije