Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 4° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 5° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 4° Celje

      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 6° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 74%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 4° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 90%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 2° Postojna

      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 9° Portorož - letališče
      delno oblačno
      Vlaga: 52%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 8° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 51%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • -1° Rateče

      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 7km/h

Napoved za Slovenijo

danes 16.12. 1°/3° pretežno oblačno, sneženje
Nedelja 17.12. -3°/1° delno oblačno
Ponedeljek 18.12. -5°/1° delno oblačno
Torek 19.12. -4°/0° pretežno oblačno
Sreda 20.12. -2°/1° pretežno oblačno
  • 16.12. - 18.12.
  • 19.12. - 21.12.
Vir: ARSO

V reviji Journal of Dairy Science je objavljen članek o vplivu vročinskega stresa na prirejo mleka

V majski izdaji priznane revije Journal of Dairy Science je objavljen članek Modeliranje vročinskega stresa pri različnih okoljskih pogojih. V mednarodno raziskavo vpliva vročinskega stresa na lastnosti prireje mleka pri črno-beli ...

Progeno testiranje čebeljih matic - zbiranje vlog v letu 2016 je zaključeno

Kmetijski inštitut Slovenije, Druga priznana organizacija v čebelarstvu, vabi večja gospodarsko usmerjena in prevozna čebelarstva, da v čebelarski sezoni 2016/17 sodelujejo pri testiranju čebeljih matic v pogojih reje (progeno testiranje). ...

S strokovno podporo Kmetijskega inštituta Slovenije je Ljubljana dobila grajski vinograd

Mestni vinograd na pobočju ljubljanskega gradu

Na ljubljanskem gradu se je v soboto, 23. aprila 2016, slovesno zaključila saditev grajskega vinograda. Pri zasnovi in saditvi vinograda so sodelovali sodelavci Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo, ki so opravili tudi ...

Test vlečene škropilnice Agromehanika AGS 3000 EN – HP

Vlečena škropilnica Agromehanika AGS 3000 EN – HP

Rezultati testiranja vlečene škropilnice AGROMEHANIKA AGS 3000 EN - HP (.pdf)

Nova doktorja znanosti

Sodelavca Kmetijskega inštituta Slovenije Melita Štrukelj in Janez Jenko sta aprila 2016 zaključila doktorski študij na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Interdisciplinarni doktorski študij Bioznanosti, na področju ...

Kmetijski inštitut Slovenije na spomladanskem Kmetijsko obrtnem sejmu Komenda 2016

Razstavni prostor KIS - Komenda, pomlad  2016

Na 21. spomladanskem Kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi, ki je potekal od 8. do 10. aprila 2016, se je Kmetijski inštitut Slovenije predstavil s programom žlahtnjenja in razstavo slovenskih sort krompirja ter semenom žit, trav in detelj. ...

Priporočeni hibridi koruze za zrnje in za silažo v letu 2016

Seznam priporočenih hibridov koruze za zrnje in za sliažo 2016 (.pdf)

Seznam usposabljanj in preverjanj znanja iz fitomedicine

Na spletnem portalu Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so objavljeni podatki o osnovnih in obnovitvenih usposabljanjih za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi (FFS), na osnovi katerih dobite oz. podaljšate ...

Manj poznane jagodičaste sadne vrste - 1. del

Med manj poznane jagodičaste sadne vrste ne sodijo le rastline z jagodičastimi plodovi, ampak tudi rastline s pečkatimi in koščičastimi ter drugimi plodovi. Strokovne informacije: MANJ POZNANE JAGODIČASTE SADNE VRSTE - 1. del: aronija, ...

Raziskave za napredek slovenskega kmetijstva - VIDEO

Za ogled predstavitvenega videa kliknite tu


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije