Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 4° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 5° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 4° Celje

      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 6° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 74%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 4° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 90%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 2° Postojna

      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 9° Portorož - letališče
      delno oblačno
      Vlaga: 52%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 8° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 51%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • -1° Rateče

      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 7km/h

Napoved za Slovenijo

danes 16.12. 1°/3° pretežno oblačno, sneženje
Nedelja 17.12. -3°/1° delno oblačno
Ponedeljek 18.12. -5°/1° delno oblačno
Torek 19.12. -4°/0° pretežno oblačno
Sreda 20.12. -2°/1° pretežno oblačno
  • 16.12. - 18.12.
  • 19.12. - 21.12.
Vir: ARSO

Rezultati analiz kakovosti travniške krme v letu 2014

Z vidika kakovosti travniške krme je bilo leto 2014 izrazito neugodno. Za krmo je bila značilna nekoliko slabša energijska vrednost, predvsem pa zelo majhna vsebnost surovih beljakovin. Glede na dolgoletno povprečje so vsebovali analizirani ...

Podatki o vsebnosti sečnine v mleku molznic kažejo na velik primanjkljaj beljakovin v krmnih obrokih

Podatki o vsebnosti sečnine v mleku krav molznic kažejo, da so v tej zimi številne molznice pomanjkljivo oskrbljene z beljakovinami. Vsebnost sečnine v mleku je bila v novembru in decembru pri skoraj 50 % preiskanih vzorcih mleka pod spodnjo ...

Mag. Peter Dolničar pred novo sezono prodaje semena krompirja

Predstojnik Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje ter žlahtnitelj slovenskih sort krompirja mag. Peter Dolničar je bil gost januarske oddaje o pridelavi zdrave hrane na Radiu Ognjišče. Zapis in posnetek oddaje ...

Strokovni posvet »Kakovost pšenice v žitni verigi«

mag. Dejan Židan

V sredo, 10. decembra 2014, je na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekal posvet o kakovosti pšenice v žitni verigi. Na dogodku z mednarodno udeležbo so sodelovali pridelovalci žit, predstavniki predelovalne industrije ter vladnih in ...

Kmetijski inštitut Slovenije partner v projektu Po poteh istrske malvazije »Malvasia TourIstra«

V ponedeljek, 1. 12. 2014, je bila v Poreču podpisana pogodba o partnerstvu projekta Po poteh istrske malvazije/Putevima Malvazije Istarske. Gre za čezmejni evropski projekt Operativnega programa Slovenija-Hrvaška, sofinanciran iz ...

Simpozij in zaključna konferenca projekta AGROTUR

V četrtek, 27. 11. 2014, je v okviru projekta Agrotur, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica, delujočega znotraj Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, v tržaškem Narodnem domu  potekal simpozij z zaključno ...

Dr. Klemen Lisjak prejel Puhovo priznanje za leto 2014

Prejemniki Zoisovih nagrad in priznanj ter Puhovih priznanj za leto 2014

V petek, 21. novembra 2014, so v Kongresnem centru Brdo podelili Zoisove nagrade in priznanja ter Puhova priznanja za znanstvene dosežke za leto 2014. Dr. Klemen Lisjak s Kmetijskega inštituta Slovenije je prejel Puhovo priznanje za uvajanje ...

Postavitev eksperimentalne mikrobioplinske naprave modularne izvedbe

Na Infrastrukturnem centru inštituta na Jabljah smo postavili eksperimentalno mikrobioplinsko napravo, ki je plod sodelovanja raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije in podjetja Omega Air. Razvita je modularna izvedba mikrobioplinske ...

Kmetijski inštitut Slovenije na sejmu Narava zdravje 2014

  Na 45. sejmu Narava zdravje, ki je potekal od 13. do 16. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je Kmetijski inštitut Slovenije predstavil s programom žlahtnjenja ter razstavo slovenskih sort krompirja. Obiskovalci ...

Sodelavca KIS v TV-oddaji Ugriznimo znanost

V TV-oddaji Ugriznimo znanost, ki je bila na sporedu v četrtek, 6. novembra 2014, na 1. programu Televizije Slovenija, so strokovnjaki in pridelovalci ocenjevali letošnji pridelek grozdja in letnik vina. Sodelovala sta tudi raziskovalca ...


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije