Predstavitev

Skladno s potrebami slovenskih sadjarjev, vinogradnikov in vinarjev je dejavnost oddelka razdeljena na raziskovalno, strokovno in tržno dejavnost. Večina našega dela poteka v okviru strokovnih nalog ter mednarodnih in domačih projektov. Pomemben del oddelka predstavlja tudi pridelava kakovostnega sadja (jabolka, hruške, jagodičje) po smernicah za integrirano in ekološko pridelavo. Naše delo je precej interdisciplinarno, saj obsega sodelovanje z drugimi oddelki inštituta (souporaba sodobnih analitskih inštrumentov) ter domačimi in mednarodnimi raziskovalnimi in strokovnimi inštitucijami. Kakovost našega dela izkazujemo s pridobljenimi standardi za poslovanje (ISO 9001) ter certifikati za integrirano in ekološko pridelavo sadja ter pridelavo v skladu z dobro kmetijsko prakso (GAP). Z raziskavami in strokovnim delom prispevamo h kakovosti in konkurenčnosti pridelave slovenskega sadja, grozdja in vina.

Področja dela:

Jagodičje

Sadjarstvo

Vinogradništvo

Vinarstvo