Projekti

Projekt mladega raziskovalca:

  • Imunokastracija kot način preprečevanja nezaželenega vonja mesa po merjascu: vpliv na rast, telesno sestavo in kakovost mesa (zaključen)
  • Nalaganje, sestava in metabolizem lipidov pri različnih metabolnih kategorijah prašičev (zaključen)

Nacionalni projekti:

  • L4-2624 Vir trotov ter njihov doprinos h genetskemu napredku pri medonosni čebeli (SimTROT)
  • L7-4568 Avtentični produkti višje kakovosti in trajnostna prašičereja (A-SUS)

  • V4-2201 Modeliranje prehranskih potreb in učinkovitosti krmljenja prašičev ter ocena kakovosti mesa glede na način reje

  • J4-3094 Identifikacija genetskih in metabolnih lastnosti mastnih pasem prašičev – primer krškopoljskega prašiča

  • Z7-9416 Imunokastracija kot metoda deprivacije androgenov in njeni učinki na fiziološki odziv v zgodnji in pozni fazi spolnega razvoja prašičev (podoktorski raziskovalni projekt)

  • V4-2024 Reja domačih živali z nadgradnjo dobrobiti živali v skladu z družbenimi zahtevami

  • V4-1816 Zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov in amonijaka na kmetijskih gospodarstvih

  • V4-1610 Kmetovanje na vrstno bogatih travnikih

  • V4-1417 Tehnologije reje prašičev in uporaba alternativnih krmil in naravnih dodatkov za namene proizvodov višje kakovosti v konvencionalnih in ekoloških rejah

  • L4-5521 Reja merjaščkov in imunokastracija: raziskave ukrepov za zmanjšanje vonja po merjascu in novih problemov kakovosti proizvodov

  • V4-0301 Razvoj in prilagoditev metode ocenjevanja mesnatosti prašičev

  • L4-1188 Primernost genotipa prašičev za predelavo v pršut

  • V4-0864 Ocena tržnih možnosti za izdelek " Prekmurska šunka"

  • L4-6376 Zanesljivost NIR spektroskopije za ocenjevanje kakovosti mesa

  • L4-1320 Morfološki in fiziološki parametri razmnoževanja, razvoja in rasti pri živalih

  • L4-9468 Uporaba genetskih markerjev za rejo prašičev primernih za pršut z nižjo vsebnostjo soli

  • V4-0116 Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki

  • V4-9127 Prilagajanje slovenske živinoreje zahtevam EU

  • J4-9532 Kakovost hrane v odvisnosti od načina pridelave

EU projekti: