Seznam publikacij Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo

  • Sadni izbor za Slovenijo 2014 (opisi in fotografije 47-ih novih sort sadnih rastlin):

    SADNI izbor za Slovenijo 2014 / Boštjan Godec ... [et al.] ; [fotografije v knjigi so prispevali Boštjan Godec ... et al.]. -  Ljubljana : Kmetijski inštitut Slovenije, 2015. - (Raziskave in študije / Kmetijski inštitut Slovenije ; 90) ISBN 978-961-6505-73-4   1. Godec, Boštjan, 1968-

  • Jagodičje : gojenje in uporaba. Dopolnjena izd. Ljubljana: Kmečki glas, 2014. 130 str., fotogr. ISBN 978-961-203-429-0. KORON, Darinka (avtor, fotograf).
  • Čebelar in sadjar z Rake – Martin Humek (1870 – 1943): Orbis, 2013. 44 str. fotogr., HUMEK Miloš (avtor), GODEC Boštjan (urednik). (za sodelovanje pri pripravi publikacije se zahvaljujemo gospe Mariji Logar – avtorjevi hčerki ter gospodu Štefanu Rutarju, ki je oblikoval fotografije in nam jih prijazno odstopil)

  • Zrela hruška pade sama : opisi starih sort hrušk z recepti za vsakdanjo rabo. Ljubljana: Orbis, 2013. 114 str., ilustr. GODEC, Boštjan (avtor, fotograf), GODEC, Mojca (avtor, fotograf)
  • Sadno drevje v vrtu. Ljubljana: Kmečki glas, 2012. 151 str., ilustr. GODEC, Boštjan (avtor, fotograf), MAVEC, Roman (avtor, fotograf), DREU, Savina.
  • Sadni izbor za Slovenijo 2010. Ljubljana: Orbis, 2011. 215 str., fotogr.
  • Jabolko na dan : od starih sort do novih receptov. Ljubljana: Kmečki glas, 2009. 97 str., ilustr. GODEC, Boštjan (avtor, fotograf), GOLJAT, Andrej.
  • Slovenske avtohtone jablanove sorte, (Prikazi in informacije, 263). Ljubljana: Kmetijski inštitut Slovenije, 2008. 24 str., ilustr. GODEC, Boštjan (avtor, fotograf), MARINČEK, Lili (urednik)
  • Jablanove sorte travniških sadovnjakov, (Raziskave in študije, 85). Ljubljana: Kmetijski inštitut Slovenije, 2006. 57 str., fotogr. GODEC, Boštjan.
  • Sadjarstvo. 3. dopolnjena izd. Ljubljana: Kmečki glas, 2014. 415 str., ilustr. ISBN 978-961-203-434-4. ŠTAMPAR, Franci (avtor, fotograf), LEŠNIK, Mario (avtor, fotograf), VEBERIČ, Robert (avtor, fotograf), SOLAR, Anita (avtor, fotograf), KORON, Darinka (avtor, fotograf), USENIK, Valentina (avtor, fotograf), HUDINA, Metka (avtor, fotograf), OSTERC, Gregor (avtor, fotograf).
  • Strokovne informacije: Manj poznane jagodičaste sadne vrste - 1. del: aronija, dren, goji, sibirska borovnica in šmarna hrušica
  • Zgibanka Sodobna analitika v vinarstvu
  • Zgibanka Z znanjem do kakovostnega sadja
  • Brošura Kraško okolje
  • Brošura Bioaktivne spojine terana
  • Brošura Tradicionalni Kraški pridelki in produkti

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije