Predstojnik
izotopske analize, mikrobiologija vina, senzorika vina, ostanki FFS
+386 (0)1 280 52 43
Raziskovalci
izotopske analize, mikrobiologija vina, senzorika vina, ostanki FFS
+386 (0)1 280 52 43
preizkušanje jablanovih sort, ekološka pridelava sadja, sadni izbor za Slovenijo
+ 386 (0)1 280 51 38
preizkušanje novih sort jagodičja, jagodičje in tla, sonaravne tehnologije pridelave jagodičja, kakovost in skladiščenje jagodičja
+386 (0)1 280 51 42
aromatika grozdja in vina, nove tehnologije predelave grozdja, kisik, senzorika vina
+386 (0)1 280 51 70
ampelografija, selekcija vinske trte, fiziologija vinske trte
+386 (0)1 280 52 74
fiziologija sadnega drevja, rodni nastavek, rastni regulatorji, nanos FFS
+386 (0)1 280 52 37
polifenoli grozdja in vina, biološka razpložljivost bioaktivnih spojin grozdja in vina, tekočinska kromatografija
+386 (0)1 280 51 56
jagodičje; raziskovanje vpliva gnojenja na skladiščenje ter analize aromatskih profilov jagod in ameriških borovnic
+386 (0)1 280 52 36
mikrobiologija in kemija vina, vinogradništvo; mlada raziskovalka
+386 (0)1 280 52 21
Strokovni sodelavci
raziskave na področju sadjarstva
+386 (0)1 280 52 88
Tehnični in drugi sodelavci
tehnično delo v poskusnem sadovnjaku Brdo pri Lukovici
+386 (0)1 723 67 33
administracija, analize vina, grozdja, mošta in sadja
+386 (0)1 280 52 40
vodja poskusnega sadovnjaka Brdo pri Lukovici
+386 (0)1 723 67 33
tehnična podpora pri strokovnem in raziskovalnem delu
+ 386 (0)1 280 52 38
tehnično delo v poskusnem sadovnjaku Brdo pri Lukovici
+386 (0)1 723 67 33
tehnično delo v poskusnem sadovnjaku Brdo pri Lukovici
+386 (0)1 723 67 33

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije