Predstojnik
žlahtnjenje, genetika in fiziologija krompirja, pridelovanje krompirja
+386 (0)1 280 51 86
Raziskovalci
žlahtnjenje, genetika in fiziologija krompirja, pridelovanje krompirja
+386 (0)1 280 51 86
pridelovanje poljščin
+386 (0)1 560 74 12
trajno travinje
+386 (0)1 560 74 13
žlahtnjenje, genetika in fiziologija, vodja programske skupine Agrobiodiverziteta
+386 (0)1 280 51 80
žlahtnjenje fižola, okoljska genetika in molekularna biologija rastlin
+386 (0)1 280 52 73
genetika in molekularna biologija
+386 (0)1 280 52 82
vrtnarstvo
+386 (0)1 280 52 78
pridelovanje vrtnin
+386 (0)1 280 51 82
žlahtnjenje, genetika in fiziologija rastlin, GSO soobstoj
+386 (0)1 280 51 88
pridelovanje in fiziologija vrtnin
+386 (0)1 280 52 84
travništvo, pridelovanje krmnih in industrijskih rastlin
+386 (0)1 280 51 90
pridelovanje poljščin (žita in koruza)
+386 (0)1 280 51 94
Tehnični in drugi sodelavci
fiziologija rastlin, laboratorij za tkivne kulture
+386 (0)1 280 52 87
vodenje administracije oddelka, projektnih in strokovnih nalog ter izdaja računov
+386 (0)1 280 51 92

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije