Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 9° Ljubljana
      delno oblačno
      Vlaga: 75%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 10° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 73%
      Hitrost vetra: 19km/h
    • 10° Celje

      Vlaga: 73%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 10° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 77%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 10° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 8° Postojna
      pretežno jasno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 11° Portorož - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 81%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 9° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 2° Rateče

      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 1km/h

Napoved za Slovenijo

danes 18.11. 7°/12° pretežno oblačno, dež
Torek 19.11. 7°/12° pretežno oblačno, dež
Sreda 20.11. 6°/11° pretežno oblačno, dež
Četrtek 21.11. 5°/13° pretežno oblačno, dež
Petek 22.11. 5°/12° pretežno oblačno, dež
  • 18.11. - 20.11.
  • 21.11. - 23.11.
Vir: ARSO

8. Analize krme

8.1 Klasične analize krme

8.2 NIRS analize krme

8.3 Analize surovin za mlevsko industrijo in krmo

Kontakt: dr. Špela Velikonja-Bolta Kontakt: dr. Tomaž Žnidaršič Kontakt: mag. Romana Rutar
Več o analizah krme Več o analizah krme  
  • Surove beljakovine
  • Surove vlaknine (FiberCap)
  • Surovi pepel
  • Netopni pepel
  • Sladkor
  • Škrob
  • Kloridi (NaCl)
  • Groba vlaga
  • Maščobe brez hidrolize
  • Maščobe, s predhodno hidrolizo
  • Kalcij
  • Magnezij
  • Kalij
  • Natrij
  • Fosfor
  • Baker
  • Železo
  • Mangan
  • Cink
  • Proteini (v svežem)
  • Dušik (v svežem)
  • Prebavljive surove beljakovine
  • Dušik
  • Sedimentacijska vrednost
  • pH
  • Amonijak NH3
  • Hlapne organske kisline v silaži
  • Nehlapne organske kisline v silaži
  • NH4 - N v svežem
  • NH4 - N v vampnem soku
  • Sejalna analiza (eno sito)
  • NDF
  • ADF
  • ADL (po ADF)
  • NDIN
  • ADIN
  • Čiste beljakovine
  • Askorbinska kislina
  • Surove beljakovine (12% vlaga)
  • Mletje
  • Aminokisline s predhodno oksidacijo (brez Tyr)
  • Aminokisline brez predhodne oksidacije (brez Cys(Cis) in Met)
  • Posamična aminokislina, razen Cys in Met
  • Cys(Cis) in Met
  • Proste aminokisline
  • Glukozinolati
  • Urea v krmi
  • Mikrovalovni razklop
  • Kadmij
  • Svinec
  • Arzen
  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Zearalenon
  • Surove beljakovine (NIRS)
  • Surove vlaknine (NIRS)
  • Surovi pepel (NIRS)
  • Surove maščobe (NIRS)
  • Škrob (NIRS)
  • ADF (NIRS)
  • Izračun hranilne vrednosti (ME, NEL, PBE, PBN)
  • hektolitrska masa
  • vsebnost in vrsta primesi
  • padajoče število (falling number: določanje aktivnosti encima α amilaze)
  • vsebnost vlage

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije