Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 8° Ljubljana
      oblačno, rahlo rosenje
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 9° Maribor - letališče
      oblačno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 7° Celje

      Vlaga: 99%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 8° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 7° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 8° Postojna
      oblačno
      Vlaga: 95%
      Hitrost vetra: 0km/h
    • 11° Portorož - letališče
      pretežno oblačno
      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 11° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 90%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 5° Rateče

      Vlaga: 95%
      Hitrost vetra: 3km/h

Napoved za Slovenijo

danes 22.11. 6°/10° pretežno oblačno, dež
Sobota 23.11. 7°/10° pretežno oblačno, dež
Nedelja 24.11. 7°/11° pretežno oblačno
Ponedeljek 25.11. 6°/10° pretežno oblačno
Torek 26.11. 6°/9° pretežno oblačno
  • 22.11. - 24.11.
  • 25.11. - 27.11.
Vir: ARSO

Sodelavci na področjih tla in prehrana rastlin

Poizvedba za kadri

31. avgust 2016

 

Iščemo sodelavce z izkušnjami ali z izrazitim interesom do strokovnega in raziskovalnega dela na področjih:

  • pedologija, kakovost tal in trajnostna raba zemljišč ter
  • prehrana rastlin in gnojenje, trajnostno kmetijstvo.

K odzivu vabimo kandidate z dokončano najmanj VII. stopnjo ali magisterijem bolonjske stopnje izobrazbe kmetijske smeri, z določenimi znanji na področju tal/pedologije ter gnojenja in prehrane rastlin, po možnosti z izkušnjami v raziskovalnem in projektnem delu. Zaželeno je dobro znanje statistike in ustrezna računalniška spretnost. Funkcionalno znanje (branje/pisanje) angleškega jezika je obvezno. Od kandidatov pričakujemo tudi nadgrajevanje znanj in po potrebi nadaljevanje študija.

Ker iščemo specifična znanja, ki jih daje študij kmetijstva (pedologija, prehrana rastlin itd.), drugih prijav ne moremo obravnavati.

Kratek, lahko neformalen dopis z osnovnimi dokazili, kratkim življenjepisom in opisom delovnih izkušenj pošljite na e-naslov: borut.vrscaj@kis.si.

Poizvedba velja do preklica. Z njo se ne obvezujemo kadrov zaposliti.

OBVESTILO z dne 14. 10. 2016: POIZVEDBA JE POTEKLA!


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije