Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 7° Ljubljana
      oblačno, rahlo rosenje
      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 6° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 83%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 6° Celje

      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 7° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 7° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 4° Postojna
      oblačno
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 9° Portorož - letališče

      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 7° Nova Gorica
      zmerno oblačno
      Vlaga: 74%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 2° Rateče

      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 25.04. 4°/10° pretežno oblačno, dež
Petek 26.04. 2°/15° delno oblačno, dež
Sobota 27.04. 5°/17° pretežno oblačno, plohe
Nedelja 28.04. 7°/22° delno oblačno
Ponedeljek 29.04. 6°/24° pretežno jasno
  • 25.04. - 27.04.
  • 28.04. - 30.04.
Vir: ARSO

Po odmevnih rezultatih in uspešnem zaključku projekta AGROTUR sedaj AGROTUR II

Uvodna konferenca Agrotur II v gradu Štanjel

Uvodna konferenca Agrotur II v gradu Štanjel

Novinarska konferenca Agrotur II

Novinarska konferenca Agrotur II

V petek, 10. 11. 2017, je v gradu Štanjel potekala uvodna konferenca projekta AGROTUR II, ki deluje v okviru Programa Interreg Italija–Slovenija 2014–2020 in pomeni nadaljevanje uspešno izvedenega projekta AGROTUR, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica, delujočega znotraj Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija–Italija 2007–2013.

AGROTUR II je namenjen tako trajnostnemu razvoju kmetijstva kot turizma na čezmejnem Krasu. Cilj sodelujočih je izboljšati kakovost in promocijo vina teran ter kraškega pršuta, ohraniti zdravo okolje in optimizirati lokalno ekonomijo z novimi turističnimi produkti, hitrejšim razvojem agroturizma, investicijo v center za promocijo lokalnih produktov z regionalno vinoteko.

Zaščiteno slovensko rdeče vino Teran PTP, natančneje njegove kemične in senzorične lastnosti ter zemljo, na kateri ga pridelujejo, sta predstavila tudi dr. Klemen Lisjak in dr. Borut Vrščaj s Kmetijskega inštituta Slovenije v oddaji Ugriznimo znanost TV Slovenija.


Prispevek o projektu AGROTUR II v Primorskih novicah, 11. 11. 2017

Nazaj