Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 14° Ljubljana
      oblačno
      Vlaga: 66%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 15° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 19km/h
    • 16° Celje

      Vlaga: 67%
      Hitrost vetra: 19km/h
    • 16° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 17km/h
    • 16° Novo mesto
      pretežno oblačno
      Vlaga: 68%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 14° Postojna
      oblačno
      Vlaga: 73%
      Hitrost vetra: 17km/h
    • 19° Portorož - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 11° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 10° Rateče

      Vlaga: 73%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 29.03. 7°/19° pretežno oblačno, dež
Sobota 30.03. 8°/23° pretežno jasno
Nedelja 31.03. 9°/22° pretežno oblačno, dež
Ponedeljek 01.04. 10°/19° oblačno, dež
Torek 02.04. 6°/16° delno oblačno, plohe
  • 29.03. - 31.03.
  • 01.04. - 03.04.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj