dr. Anka Čebulj

Asistentka z doktoratom Oddelek za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo sadjarstvo; jablana; sekundarni metabolizem Raziskovalci +386 (0)1 280 51 49 anka.cebulj@kis.si

Delovne izkušnje

  • December 2012–oktober 2018: Mlada raziskovalka na Biotehniški fakulteti, Univerze v Ljubljani
  • Marec–april 2019: Flora Sport.
  • Od maja 2019 zaposlena na Kmetijskem inštitutu Slovenije

Sodelovanje na projektih

Projekt: Spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1: Zavirana oksidacija mesa plodov sorte 'Majda' - neizkoriščen potencial slovenske sorte jabolk in možnost njene uporabe v gospodarstvu.

Kratek življenjepis

Obdobje 2012–2018 – doktorski študij Bioznanosti

  • VIII. – 3. bolonjska stopnja, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani.
  • Naziv naloge: Metabolni odziv plodov jablane (Malus domestica Borkh.) na fiziološke motnje

Obdobje 2010–2013 – magistrski študij hortikulture

  • VII.– univerzitetni programi / 2. bolonjska stopnja; Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani.
  • Naziv naloge: Vpliv namakanja na vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v listih in plodovih hruške (Pyrus communis L.) sorte 'Viljamovka'

Obdobje 2010–2012 – mednarodni magistrski študij sadjarstva

  • VII.-univerzitetni programi / 2. bolonjska stopnja; Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija; Mendel University in Brno, Faculty of Horticulture, Brno; Free University of Bozen – Bolzano, Faculty of Science and Technology, Bozen - Bolzano
  • Naziv naloge: Vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov ob različni zrelosti sort črnega ribeza (Ribes nigrum L.)

Obdobje 2007–2010 – diplomski študij agronomije

  • VI. – univerzitetni programi / 1. bolonjska stopnja; Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani.
  • Naziv naloge: Gensko spreminjanje barve pri nageljčku (Dianthus caryophyllus L.)

Znanstveno in strokovno področje

Sadjarstvo, jablana, primarni in sekundarni metabolizem v plodovih jablane, fenolne spojine

Dosežki in nagrade

  • Prejemnica Zoisove štipendije za nadarjene študente (2008–2012).
  • V študijskih letih 2007/08 in 2008/09 najboljša študentka univerzitetnega študija kmetijstvo – agronomija
  • V študijskem letu 2010/11 najboljša študentka magistrskih študijskih programov 2. stopnje Hortikultura in Sadjarstvo (International Master of Fruit Science)
  • Prejemnica priznanja za izvrsten študijski uspeh na podiplomskem študiju druge stopnje – povprečna ocena 9,56
  • Prejemnica Jesenkove nagrade Biotehniške fakultete za najboljšega diplomanta doktorskega študija za leto 2018

Članstvo

Strokovno sadjarsko društvo Slovenije (SSDS)

Izbrana dela

  • ZUPAN, Anka, MIKULIČ PETKOVŠEK, Maja, CUNJA, Vlasta, ŠTAMPAR, Franci, VEBERIČ, Robert. Comparison of phenolic composition of healthy apple tissues and tissues affected by bitter pit. Journal of agricultural and food chemistry, ISSN 0021-8561, 2013, vol. 61, no. 49, str. 12066-12071
  • ZUPAN, Anka, MIKULIČ PETKOVŠEK, Maja, SLATNAR, Ana, ŠTAMPAR, Franci, VEBERIČ, Robert. Individual phenolic response and peroxidase activity in peel of differently sun-exposed apples in the period favorable for sunburn occurrence. Journal of Plant Physiology, ISSN 0176-1617, 2014, vol. 171, iss. 18, str. 1706-1712
  • ZUPAN, Anka, MIKULIČ PETKOVŠEK, Maja, ŠTAMPAR, Franci, VEBERIČ, Robert. Sugar and phenol content in apple with or without watercore. Journal of the science of food and agriculture, ISSN 0022-5142. [Print ed.], 2016, vol. 96, iss. 8, str. 2845-2850
  • ČEBULJ, Anka, CUNJA, Vlasta, MIKULIČ PETKOVŠEK, Maja, VEBERIČ, Robert. Importance of metabolite distribution in apple fruit. Scientia horticulturae, ISSN 0304-4238. [Print ed.], 2017, vol. 214, str. 214-220
  • JAKOPIČ, Jerneja, ČEBULJ, Anka, SCHMITZER, Valentina, ŠTAMPAR, Franci, VEBERIČ, Robert. Sugar and phenolics level dependent on the position of apple fruitlet in the cluster. Scientia horticulturae, ISSN 0304-4238. [Print ed.], 2016, vol. 201, str. 362-369
Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije