Moje osnovno strokovno področje bilo v sprva povezano s pedologijo, ekologijo in namakanjem rastlin. Sodeloval sem pri projektu pedološkega kartiranja Slovenije, kjer sem pridobival praktične izkušnje, ki so mi omogočile, da sem v zadnji fazi projekta kartiral samostojno. Ob tem projektu sem se prvič srečal z GIS, ki sem jih vedno bolj povezoval z mojim strokovno raziskovalnim delom. Leta 1992 sem se zaposlil na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, kjer sem je bilo moje delo povezano predvsem s pedološkimi raziskavami v hmeljarstvu in tudi širše kot tudi z aplikativnimi nalogami povezanimi z vrednotenjem in preprečevanjem onesnaženja tal. Leta 1995 sem začel z intenzivnejšim delom na področju namakanja. V tem obdobju sem pričel z uvajanjem podzemnega kapljičnega namakanja v hmeljarstvu. Od leta 1999 sem vodil poskusno demonstracijski center za namakanje vrtnin in hmelja, ki smo ga ustanovili s pomočjo Ministrstva za kmetijstvo. V okviru centra za namakanje so bili izvedeni številni poskusi kapljičnega namakanja in fertigacije. V obdobju 1998-2000 sem prevzel vodenje oddelka za rastline, tla in okolje in takrat pripomogel, da se je intenzivno oživil program žlahtnjenja hmelja. V obdobju po letu 2000 sem tvorno sodeloval pri integraciji GIS v delo in informacijski sistem varstva rastlin. Pomemben del strokovno raziskovalnega delovanja je povezan s področjem modeliranja izpiranja FFS v podtalnico. Skozi celotno strokovno raziskovalno obdobje sem se ukvarjal s hidravličnimi lastnostmi skeletnih tal.
V zadnjem obdobju se intenzivno ukvarjam z uvajanjem metod daljinskega zaznavanja za detekcijo rastlinskih patogenov.
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
Kmetijski inštitut Slovenije