Ana Čebin

mag. inž. hort. Asistent Oddelek za kmetijsko ekologijo in naravne vire ekologija kmetijskega prostora in naravni viri Raziskovalci +386 (0)1 280 51 63 ana.cebin@kis.si

Delovne izkušnje

  • Z začetkom leta 2020 sem redno zaposlena na Kmetijskem inštitutu Slovenije. Na Oddelku za kmetijsko ekologijo in naravne vire sodelujem na mednarodnih projektih in strokovnih nalogah ter dopolnjujem vsebine s področja ekologije kmetijskega prostora in naravnih virov.
  • Od maja do decembra 2019 sem delala na Kmetijskem inštitutu Slovenije kot študentka in obenem zaključila drugostopenjski študij hortikulture.
  • Od avgusta 2015 do konca aprila 2019 sem najprej pogodbeno, nato pa tudi ob študiju delala v Kmetijski zadrugi Izlake na področju prodaje in svetovanja.

Sodelovanje na projektih

Mednarodni projekti:

  • DINALPCONNECT (Interreg Adrion): Čezmejna ekološka povezljivost med Alpami in Dinaridi (2020-2022),
  • LUIGI (Interreg Alpine Space): Okrepitev povezav med alpskimi/podeželskimi ekosistemi in urbanimi središče ob vznožju Alp s pomočjo zelene infrastrukture (2019-2022),
  • Links4soils (Interreg Alpine Space): Povezovanje znanja o tleh alpskega območja za izboljšanje trajnostnega upravljanja ekosistemov (2016-2020),
  • GROW Observatory (Horizon 2020): Spremljanje okolja za izboljšanje upravljanja s tlemi in načinov pridelave hrane s pomočjo ljubiteljske znanosti (2016-2019).

Nacionalni projekti in strokovne naloge:

  • Vzorčenje v tleh in v lesnih ostankih iz trajnih nasadov za oceno zalog ogljika na kmetijskih zemljiščih v letu 2019,
  • Monitoring stanja tal v Sloveniji v letu 2019,
  • CRP: Spremljanje zalog ogljika v kmetijskih in gozdarskih rabah tal za potrebe poročanja o nacionalni bilanci ogljika (2016-2019).

Kratek življenjepis

Rojena leta 1992 v Trbovljah. Po osnovni šoli sem se vpisala na Gimnazijo Litija, program pa zaključila na GESŠ Trbovlje. Leta 2012 sem vpisala dodiplomski študij agronomije in hortikulture na Biotehniški fakulteti  in diplomirala decembra 2016. Leto kasneje sem vpisala magistrski študij hortikulture, magistrirala pa decembra 2019.

Tekom študija sem si nabrala bogate delovne izkušnje z delom v laboratoriju, v Kmetijski zadrugi Izlake in na Kmetijskem inštitutu Slovenije. Z začetkom leta 2020 sem redno zaposlena na Kmetijskem inštitutu Slovenije, na Oddelku za kmetijsko ekologijo in naravne vire.

Znanstveno in strokovno področje

  • Tla,
  • voda v agroekosistemih,
  • ekologija kmetijske krajine in
  • naravne danosti prostora.
Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije