dr. Nina Batorek Lukač

dr. vet. med. Asistent raziskovalec, asistent z magisterijem Oddelek za živinorejo kakovost živalskih proizvodov Raziskovalci +386 (0)1 280 52 32 nina.batorek@kis.si

Delovne izkušnje

Od novembra 2010 zaposlena na Kmetijskem inštitutu Slovenije

Sodelovanje na projektih

Kratek življenjepis

Oktobra 2009 sem diplomirala na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. Decembra 2009 sem opravila državni izpit za veterinarje na Veterinarski upravi Republike Slovenije. Od oktobra 2010 sem vpisana na podiplomski študij kmetijstva na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru ter francoski doktorski šoli Agrocampus-Ouest v Rennes-u. Svojo raziskovalno pot sem začela marca 2010 s sodelovanjem pri raziskavah na področju hormonske regulacije spolnega ciklusa in metabolnih ter stresnih hormonov pri svinjah na katedri za živinorejo Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru. Novembra 2010 sem postala mlada raziskovalka na Kmetijskem inštitutu Slovenije (interdisciplinarno področje raziskovanja: metabolizem energije, pitovne lastnosti, telesna sestava, kvaliteta mesa in substance vonja po merjascu pri imunokastriranih prašičih) pod mentorstvom dr. Marjete Čandek-Potokar in dr. Michel-a Bonneau- ja iz inštituta INRA, St.Gilles, Francija. Od junija 2011 do oktobra 2012 sem raziskave opravljala na inštitutu INRA, UMR 1348 Pegase, F-35590 St. Gilles, Francija, kjer sem se usposabljala za analizo vonja po merjascu (pod mentorstvom dr. Armelle Pruniere) ter opravljala raziskave s področja prehrane prašičev (pod mentorstvom dr. Etienne-a Labussier-ja).

Izbrana dela

BATOREK, Nina, ŠKRLEP, Martin, PRUNIER, A., LOUVEAU, I., NOBLET, J., BONNEAU, Michel, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Effect of feed restriction on hormones, performance, carcass traits, and meat quality in immunocastrated pigs. Journal of animal science, ISSN 0021-8812, 2012, vol. 90, str. 4593-4603, doi: 10.2527/jas.2012-5330.

BATOREK, Nina, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, BONNEAU, Michel, VAN MILGEN, J. Meta-analysis of the effect of immunocastration on production performance, reproductive organs and boar taint compounds in pigs. Animal, ISSN 1751-7311, 2012, vol. 6, iss. 8, str. 1330-1338, ilustr., doi: 10.1017/S1751731112000146.

KUBALE, Valentina, BATOREK, Nina, ŠKRLEP, Martin, PRUNIER, A., BONNEAU, Michel, FAZARINC, Gregor, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Steroid hormones, boar taint compounds, and reproductive organs in pigs according to the delay between immunocastration and slaughter. Theriogenology, ISSN 0093-691X. [Print ed.], 2013, vol. 79, iss. 1, str. 69-80, ilustr., doi: 10.1016/j.theriogenology.2012.09.010

ŠKRLEP, Martin, BATOREK, Nina, BONNEAU, Michel, PREVOLNIK, Maja, KUBALE, Valentina, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, et al. Effect of immunocastration in group-housed commercial fattening pigs on reproductive organs, malodorous compounds, carcass and meat quality. Czech Journal of Animal Science, ISSN 1212-1819, 2012, vol. 57, no. 6, str. 290-299.

ŠKRLEP, Martin, BATOREK, Nina, BONNEAU, Michel, FAZARINC, Gregor, ŠEGULA, Blaž, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Elevated fat skatole levels in immunocastrated, surgically castrated and entire male pigs with acute dysentery. The veterinary journal, ISSN 1090-0233, 2012, vol. 194, str. 417-419, doi: 10.1016/j.tvjl.2012.04.013.

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije