dr. Urška Tomažin

Univ. dipl. inž. zoot. asistent z magisterijem Oddelek za živinorejo kakovost živalskih proizvodov, prehrana neprežvekovalcev Raziskovalci +386 (0)1 280 52 32 urska.tomazin@kis.si

Strokovna izpopolnjevanja

Opravljen tečaj za izvajalce poskusov na živalih

Poletna šola na temo nutrigenetike in nutrigenomike: aktivno in zdravo staranje, Trst, Italija (2011)

Feed your Knowledge delavnica – COST konferenca, Barcelona, Španija (2012)

Sodelovanje na projektih

H2020 TREASUE - Diversity of  local pig breeds and production systems for high quality traditional products and sustainable pork chains (2015-2019)

V4-1417 Tehnologije reje prašičev in uporaba alternativnih krmil in naravnih dodatkov za namene proizvodov višje kakovosti v konvencionalnih in ekoloških rejah

L4-5521 Reja merjaščkov ali imunokastracija: raziskave ukrepov za zmanjšanje vonja po merjascu in novih problemov kakovosti proizvodov

 

Kratek življenjepis

Decembra 2008 sem diplomirala na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobila naziv univerzitetni diplomirani inženir zootehnike. V letu 2009 sem se vpisala na doktorski študij Bioznanosti, smer prehrana, na Biotehniški fakulteti, ki sem ga aprila 2014 uspešno zaključila z zagovorom doktorske disertacije in pridobila naziv doktorica prehrane. Svojo poklicno pot sem pričela oktobra 2009, ko sem postala mlada raziskovalka na Katedri za prehrano na Oddelku za zootehniko Biotehniške fakultete (pod mentorstvom prof. dr. Janeza Salobirja). V tem času sem se ukvarjala s prehrano neprežvekovalcev, predvsem v smislu vpliva različnih oblik vitamina E na preprečevanje prehransko povzročenega oksidacijskega stresa in njihovega vpliva na kakovost piščančjega mesa. V letu 2013 sem se zaposlila na Oddelku za živinorejo na Kmetijskem inštitutu Slovenije kot vodilni inženir VI na področju govedoreje, od septembra 2014 pa sem zaposlena na istem oddelku v okviru aplikativnega projekta Raziskovanje ukrepov za zmanjšanje vonja po merjascu in novih problemov kakovosti proizvodov, ciljnega raziskovalnega projekta Tehnologije reje prašičev in uporaba alternativnih krmil ter potrjenega skupnega temeljnega rejskega programa.

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije