Agro-meteorological forecast

Current weather

  • Ljubljana
    • 6° Ljubljana
      Humidity: 90%
      Wind speed: 3km/h
    • 4° Maribor - letališče
      Humidity: 93%
      Wind speed: 3km/h
    • 5° Celje
      Humidity: 96%
      Wind speed: 2km/h
    • 7° Murska Sobota
      Humidity: 92%
      Wind speed: 2km/h
    • 7° Novo mesto
      Humidity: 94%
      Wind speed: 4km/h
    • 4° Postojna
      Humidity: 93%
      Wind speed: 9km/h
    • 7° Portorož - letališče
      Humidity: 93%
      Wind speed: 10km/h
    • 7° Nova Gorica
      Humidity: 77%
      Wind speed: 6km/h
    • 1° Rateče
      Humidity: 90%
      Wind speed: 0km/h

Weather forecast for Slovenia

today 25.04. 4°/10°
Friday 26.04. 2°/15°
Saturday 27.04. 5°/17°
Sunday 28.04. 7°/22°
Monday 29.04. 6°/24°
  • 25.04. - 27.04.
  • 28.04. - 30.04.
Data source: ARSO

Simpozij in zaključna konferenca projekta AGROTUR

V četrtek, 27. 11. 2014, je v okviru projekta Agrotur, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica, delujočega znotraj Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, v tržaškem Narodnem domu  potekal simpozij z zaključno konferenco. Raziskovalci Kmetijskega inštituta Slovenije, vodilnega partnerja projekta, Univerze v Trstu, Novi Gorici in Vidmu so predstavili izsledke rezultatov raziskav, opravljenih v sklopu načrtovanih triletnih projektnih aktivnosti. Predstavniki čezmejnih združenj pridelovalcev kraškega terana so ob tej priložnosti pripravili degustacijo tradicionalnih kraških produktov, kraškega terana in pršuta. Medijsko odmevnega dogodka so se udeležili raziskovalci in študentje ter ljubitelji čezmejnega Krasa.

 

Program simpozija:

Predstavitev triletnega dela znotraj projekta Agrotur, dr. Klemen Lisjak, vodja projekta

Vino in možgani – v območju nutracevtike, Prof. Sabina Passamonti

Vpliv vinogradniških tehnologij na kakovost refoška, dr. Paolo Sivilotti

Ekspresija transportnih proteinov za antociane v refošku: učinek dozorevanja in vinogradniških tehnologij, dr. Elisa Petrussa

Fenolni potencial grozdja refošk in vina teran, dr. Andreja Vanzo

Aromatski profil vina teran, dr. Dejan Bavčar

Nekatere nezaželene spojine v vinu teran, dr. Helena Baša Česnik, mag. Vida Pongrac Žnidaršič, dr. Lorena Butinar

Proučevanje vpliva različne ravni soli na parametre kakovosti Kraškega pršuta, dr. Meta Čandek Potokar

Degustacija vina teran: Teran PTP/Terrano D.O.C.

 

Spletna stran projekta AGROTUR

Back