Agro-meteorological forecast

Current weather

  • Ljubljana
    • 18° Ljubljana
      Humidity: 72%
      Wind speed: 5km/h
    • 20° Maribor - letališče
      Humidity: 57%
      Wind speed: 10km/h
    • 16° Celje
      Humidity: 82%
      Wind speed: 3km/h
    • 19° Murska Sobota
      Humidity: 68%
      Wind speed: 4km/h
    • 16° Novo mesto
      Humidity: 89%
      Wind speed: 4km/h
    • 14° Postojna
      Humidity: 93%
      Wind speed: 6km/h
    • 18° Portorož - letališče
      Humidity: 91%
      Wind speed: 8km/h
    • 18° Nova Gorica
      Humidity: 88%
      Wind speed: 3km/h
    • 11° Rateče
      Humidity: 76%
      Wind speed: 0km/h

Weather forecast for Slovenia

today 19.05. 11°/24°
Monday 20.05. 13°/24°
Tuesday 21.05. 14°/21°
Wednesday 22.05. 13°/22°
Thursday 23.05. 12°/21°
  • 19.05. - 21.05.
  • 22.05. - 24.05.
Data source: ARSO

Izjemna znanstvena dosežka raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije

Znanstveno-raziskovalni svet za biotehniške vede je prepoznal dve deli raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije kot izjemne znanstvene dosežke v letu 2013.

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) že tretje leto zapored organizira niz dogodkov, na katerih so predstavljeni izjemni dosežki slovenske znanosti. Gre za dosežke, ki so jih predlagale članice in člani posameznih znanstvenih svetov ved. S to pobudo želi ARRS spodbuditi prepoznavnost slovenske znanosti tako doma kot v tujini.

Veda: Biotehnika
Področje: Rastlinska produkcija

Dosežek 1: VANZO, Andreja, JENKO, Mojca, VRHOVŠEK, Urška, STOPAR, Matej. Metabolomic profiling and sensorial quality of 'Golden Delicious', 'Liberty', 'Santana', and 'Topaz' apples grown using organic and integrated production systems. Journal of agricultural and food chemistry, 2013, vol. 61, iss. 26, str. 6580-6587, A''

Dosežek 2: ZADRAŽNIK, Tanja, HOLLUNG, Kristin, EGGE-JACOBSEN, Wolfgang, MEGLIČ, Vladimir, ŠUŠTAR VOZLIČ, Jelka. Differential proteomic analysis of drought stress response in leaves of common bean (Phaseolus vulgaris L.). Journal of proteomics, 2013, vol. 78, str. 254-272, A’

Predstavitve dosežkov so potekale 26. septembra 2014 na Gozdarskem inštitutu Slovenije.

Back