Projekt mladega raziskovalca:
- Imunokastracija kot način preprečevanja nezaželenega vonja mesa po merjascu: vpliv na rast, telesno sestavo in kakovost mesa ( v teku)
-
Nalaganje, sestava in metabolizem lipidov pri različnih metabolnih kategorijah prašičev
Nacionalni projekti:
- V4-2024 Reja domačih živali z nadgradnjo dobrobiti živali v skladu z družbenimi zahtevami
- V4-1417 Tehnologije reje prašičev in uporaba alternativnih krmil in naravnih dodatkov za namene proizvodov višje kakovosti v konvencionalnih in ekoloških rejah
- L4-5521 Reja merjaščkov in imunokastracija: raziskave ukrepov za zmanjšanje vonja po merjascu in novih problemov kakovosti proizvodov
- V4-0301 Razvoj in prilagoditev metode ocenjevanja mesnatosti prašičev
- L4-1188 Primernost genotipa prašičev za predelavo v pršut
- V4-0864 Ocena tržnih možnosti za izdelek " Prekmurska šunka"
- L4-6376 Uporabnost NIR spektroskopije za ocenjevanje kakovosti mesa
- L4-1320 Morfološki in fiziološki parametri razmnoževanja, razvoja in rasti pri živalih
- L4-9468 Uporaba genetskih markerjev za rejo prašičev primernih za pršut z nižjo vsebnostjo soli
- V4-0116 Slovenske prehranske tabele-meso in mesni izdelki
- V4-9127 Prilagajanje slovenske živinoreje zahtevam EU
- J4-9532 Kakovost hrane v odvisnosti od načina pridelave
EU projekti:
- H2020 EUREKA European Knowledge repository for best agricultural practices
- H2020 TREASURE - Diversity of local pig breeds and production systems for high quality traditional products and sustainable pork chains (2015-2019)
- BPRACTICES - New indicators and on-farm practices to improve honeybee health in the Aethina tumida era in Europe
- 5.OP EUPIGCLASS; na področju klasifikacije prašičjih trupov
- 6.OP TRUEFOOD; inovacije v proizvodnji tradicionalne hrane
- 6.OP YOUNG-TRAIN; mentorstvo mladim znanstvenikom s področja kakovosti in varnosti mesa
- 6.OP PIGCAS; kastracija pujskov v Evropi