Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • -2° Ljubljana
      pretežno jasno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • -5° Maribor - letališče
      jasno, meglica
      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 0km/h
    • -4° Celje

      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • -3° Murska Sobota
      pretežno oblačno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • -1° Novo mesto
      zmerno oblačno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • -1° Postojna
      pretežno oblačno
      Vlaga: 80%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 1° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 0° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 79%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • -7° Rateče

      Vlaga: 90%
      Hitrost vetra: 1km/h

Napoved za Slovenijo

danes 17.12. -3°/0° pretežno oblačno
Torek 18.12. -4°/1° delno oblačno
Sreda 19.12. -2°/1° pretežno oblačno
Četrtek 20.12. -1°/1° oblačno, dež s snegom
Petek 21.12. 1°/5° pretežno oblačno
  • 17.12. - 19.12.
  • 20.12. - 22.12.
Vir: ARSO

Izšla je znanstvena monografija Vrednotenje slovenske kmetijske politike v obodbju 2015-2020

Raziskovalna podpora za strateškeo načrtovanje po letu 2020

Vrednotenje slovenske kmetijske politike v obdobju 2015-2020

Objavili smo publikacijo Prva ocena stanja v kmetijstvu 2018

ZELENO POROČILO - Prva ocena stanja v kmetijstvu 2018 Poročilo, ki ga na Oddelku za ekonomiko kmetijstva pripravljamo v okviru analitične naloge »Spremljanje razvoja kmetijstva v Sloveniji«, katere naročnik in financer je Ministrstvo ...

20 let laboratorija za genetiko na Kmetijskem inštitutu Slovenije

Dne 6. decembra 2018 smo na Kmetijskem inštitutu Slovenije obeležili 20-letnico laboratorija za genetiko, ki deluje v okviru Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje. Ob tej priložnosti smo predstavili pravkar izdano ...

Izšla je monografija o Ljubljanskem barju

Ob 120-letnici Kmetijskega inštituta Slovenije je izšla izjemna monografija Ljubljansko barje, avtorja dr. Ernesta Kramerja, prvega direktorja Kmetijskega inštituta – takratnega Kmetijsko-kemijskega preskuševališča za Kranjsko. ...

Spletna stran Javne službe v sadjarstvu

Povezava na spletno stran Javne službe v sadjarstvu

5. december 2018, svetovni dan tal Združenih narodov

Tla so naš najpomembnejši ekosistem, saj nam z vidika preživetja nudijo vrsto ekosistemskih storitev kot so hrana, čista voda, surovine, itn. Tanka plast na površini Zemlje, sestavljena iz slojev, ki omogočajo življenje živali in tudi ...

Janez Jeretina nov doktor znanosti

V petek, 23. 11. 2018, je Janez Jeretina uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom: Napoved laktacijskih krivulj z uporabo regresijskih modelov in ocena izgube mleka zaradi povečanega števila somatskih celic pri kravah.   ...

Prodaja balirke in baterijskega viličarja

Namera o sklenitvi neposredne pogodbe o prodaji

Kmetijski inštitut Slovenije se je predstavil na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

V Gornji Radgoni je od 25. do 30. avgusta 2018 potekal tradicionalni mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA 2018, ki je največji in najpomembnejši tovrstni sejem v tem delu Evrope. Letos je bilo prijavljenih 1.840 razstavljavcev ...

Nova metoda za razlikovanje znakov suše in napada z ogorčicami pri paradižnikih s pomočjo hiperspektralnega slikanja

Raziskovalci iz Oddelka za varstvo rastlin Kmetijskega inštituta Slovenije so razvili metodo za določanje vira sušnega stresa pri paradižnikih z uporabo hiperspektralnega slikanja. Znanstveno izvirni članek je objavljen v prestižni ...


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije