Po končani splošni gimnaziji Lava na Šolskem centru Celje sem se v letu 2004/05 vpisal na Univerzitetni študij živilske tehnologije, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani. Študij sem pod mentorstvom prof. dr. Janeza Hribarja zaključil julija leta 2010 po uspešnem zagovoru diplomske naloge z naslovom: »Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)«. Jeseni leta 2010 sem se vpisal na Interdisciplinarni doktorski študij Bioznanosti, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani in na Katedri za tehnologije, prehrano in vino nadaljeval študij kot podiplomski študent na področju Prehrane. Vsa leta podiplomskega študija sem bil štipendist Inovativne sheme za sofinanciranje doktorskega študija, ki sta jo financirali Evropski socialni sklad (ESS) in Republika Slovenija. Na doktorskem študiju sem pridobil neprecenljivo znanje s področja tehnologije živil rastlinskega izvora in se udeležil številnih mednarodnih izmenjav, usposabljanj, simpozijev in konferenc. Decembra leta 2014 sem pod mentorstvom prof. dr. Rajka Vidriha in so-mentorstvom doc. dr. Dragana Žnidarčiča uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom: »Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)«. Od aprila 2015 sem kot asistent z doktoratom in raziskovalec vključen v raziskave, ki se izvajajo znotraj programske skupine in ostalih projektov na Kmetijskem inštitutu Slovenije.
SINKOVIČ, Lovro, HRIBAR, Janez, VIDRIH, Rajko, ILIN, Žarko, ŽNIDARČIČ, Dragan. Fatty acid composition of leaves of forced chicory (Cichorium intybus L.). Archives of biological sciences, ISSN 0354-4664, 2015, vol. 67, no. 2, str. 647-653, ilustr., doi: 10.2298/ABS141105026S. [COBISS.SI-ID 4418168]
SINKOVIČ, Lovro, DEMŠAR, Lea, ŽNIDARČIČ, Dragan, VIDRIH, Rajko, HRIBAR, Janez, TREUTTER, Dieter. Phenolic profiles in leaves of chicory cultivars (Cichorium intybus L.) as influenced by organic and mineral fertilizers. Food chemistry, ISSN 0308-8146. [Print ed.], 2015, vol. 166, str. 507-513, doi: 10.1016/j.foodchem.2014.06.024. [COBISS.SI-ID 4392824]
SINKOVIČ, Lovro, HRIBAR, Janez, ŽNIDARČIČ, Dragan, TREUTTER, Dieter, VIDRIH, Rajko. Comparison of the phenolic profiles of forced and unforced chicory (Cichorium intybus L.) cultivars. ACS. Agriculturae conspectus scientificus, ISSN 1331-7768. [Tiskana izd.], 2014, no. 2, vol. 79, str. 133-137. [COBISS.SI-ID 4441720]
SINKOVIČ, Lovro, HRIBAR, Janez, VIDRIH, Rajko. Influence of cultivar and storage of chicory (Cichorium intybus L.) plants on polyphenol composition and antioxidative potential. Czech Journal of Food Sciences, ISSN 1212-1800, 2014, vol. 32, no. 1, str. 10-15. [COBISS.SI-ID 4363896]
SINKOVIČ, Lovro, DEMŠAR, Lea, ŽNIDARČIČ, Dragan, VIDRIH, Rajko. Fertilization impact on fatty acids profile of chicory and chicon plants (Cichorium intybus L.). European journal of lipid science and technology, ISSN 1438-7697. [Print ed.], 2014, str. [1-16, v tisku], doi: 10.1002/ejlt.201400264. [COBISS.SI-ID 4459128]