2010-2013 Oddelek za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Stellenboschu, Južna Afrika, (del doktorskega študija)
2013-2016 Nacionalni center za vino in grozdje, Charles Sturt Univerza, Avstralija, (po doktorski sodelavec)
2016-2018 Center za raziskave vina in Visoka šola za vinogradništvo Univerze v Novi Gorici,
vinska klet Timo Myer Avstralija.
3 mesece v metabolomskem laboratoriju prof. dr. Urške Vrhovšek v Foundaciji Edmund Mach, Italija
2010-2013 Oddelek za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Stellenboschu, Južna Afrika, (del doktorskega študija)
2013-2016 Nacionalni center za vino in grozdje, Charles Sturt Univerza, Avstralija, (po doktorski sodelavec)
2016-2018 Center za raziskave vina in Visoka šola za vinogradništvo Univerze v Novi Gorici,
vinska klet Timo Myer Avstralija.
abiotični stres, metaboliti vinske trte, hlapne spojine, javna služba v vinogradništvu
Nosilka predmetov Osnove vinogradništva in Vinogradništvo na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo na Univerzi v Novi Gorici
Avtorica najboljšega posterja v sekciji št. III Aktivne spojine in vinogradniška opravila 3. izdaje mednarodne serije konferenc Wine Active Compounds
ŠUKLJE, Katja, CARLIN, Silvia, STANSTRUP, Jan, ANTALICK, Guillaume, BLACKMAN, John W., MEEKS, Campbell, DELOIRE, Alain, SCHMIDTKE, Leigh, VRHOVŠEK, Urška. Unravelling wine volatile evolution during Shiraz grape ripening by untargeted HS-SPME-GC x GC-TOFMS. Food chemistry, 2019, vol. 277, str. 753-765, doi: 10.1016/j.foodchem.2018.10.135.
CHOU, Hsiao-Chi, ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, SCHMIDTKE, Leigh, BLACKMAN, John W. Late-season Shiraz berry dehydration that alters composition and sensory traits of wine. Journal of agricultural and food chemistry, 2018, vol. 66, iss. 29, str. 7750-7757, doi: 10.1021/acs.jafc.8b01646.
ROSSOUW, Gerhard C., ORCHARD, Beverley A., ŠUKLJE, Katja, SMITH, Jason P., BARRIL, Celia, DELOIRE, Alain, HOLZAPFEL, Bruno P. Vitis vinifera root and leaf metabolic composition during fruit maturation : implications of defoliation. Physiologia Plantarum, 2017, vol. 161, iss. 4, str. 434-450 doi: 10.1111/ppl.12604.
ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, COETZEE, Zelmari, SCHMIDTKE, Leigh, BAŠA ČESNIK, Helena, BRANDT, Jeane, DU TOIT, Wessel Johannes, LISJAK, Klemen, DELOIRE, Alain. Effect of leaf removal and ultraviolet radiation on the composition and sensory perception of Vitis vinifera L. cv. Sauvignon Blanc wine. Australian journal of grape and wine research, 2014, vol. 20, iss. 2, str. 223-233, doi: 10.1111/ajgw.12083.
ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, BUICA, Astrid, LANGLOIS, Jennifer, COETZEE, Zelmari, GOUOT, Julia, SCHMIDTKE, Leigh, DELOIRE, Alain. Clonal differences and impact of defoliation on Sauvignon blanc (Vitis vinifera L.) wines : a chemical and sensory investigation. Journal of the science of food and agriculture, 2016, vol. 96, no. 3, str. 915-926, doi: 10.1002/jsfa.7165.