Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 17° Ljubljana
      oblačno, rahel dež
      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 18° Maribor - letališče
      oblačno, rahel dež
      Vlaga: 76%
      Hitrost vetra: 15km/h
    • 16° Celje
      oblačno, rahel dež
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 19° Murska Sobota
      pretežno oblačno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 17km/h
    • 17° Novo mesto
      oblačno, dež
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 15° Postojna
      oblačno, rahel dež
      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 18° Portorož - letališče
      pretežno oblačno, rahel dež
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 18° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 95%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 12° Rateče
      oblačno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 4km/h

Napoved za Slovenijo

danes 29.07. 16°/20° oblačno, dež
Sreda 30.07. 12°/24° delno oblačno
Četrtek 31.07. 14°/25° pretežno jasno
Petek 01.08. 15°/24° delno oblačno, plohe
Sobota 02.08. 16°/23° pretežno oblačno, plohe
  • 29.07. - 31.07.
  • 01.08. - 03.08.
Vir: ARSO

Zaključni dogodek projekta EIP Zrnate stročnice

11.03.2022 ob 09:00

Spletni dogodek

Vljudno vabljeni na predstavitev rezultatov projekta EIP Zrnate stročnice, ki bo, v petek, 11. 3. 2022, ob 9:00, preko aplikacije Zoom. Partnerji projekta bodo predstavili ključne rezultate s področja pridelave, prehrane, krmljenja in toplotne obdelave stročnic.

Večanje zavedanja in povpraševanja po varni ter lokalni hrani ustvarja trenutek, ki ga velja izkoristiti tudi s pridelavo zrnatih stročnic. Partnerji projekta smo želeli z izbiro vsebin, ki prestavljajo zrnate stročnice kot ene najpomembnejših členov v kolobarju, spomniti na prednosti za rodovitnost tal in možnosti v uporabi, ki jih ta skupina rastlin prinaša. S ciljem po večji prepoznavnosti, uporabi in pridelavi zrnatih stročnic, smo povezali tri ključna področja v beljakovinski verigi – pridelavo, predelavo in uporaba zrnatih stročnic.

Potrebe po stročnicah se na vseh svetovnih trgih povečujejo. Številna predelovalna podjetja, tudi v Sloveniji, iz leta v leto povečujejo svoje zmogljivosti za mletje in predelavo soje, boba, leče in drugih stročnic. Povečevanje lokalne oskrbe s primerno dodelavo zrnja in ustreznimi certifikati o vsebnosti neželenih kemičnih snovi, brez GSO, ali pridelano po zakonodaji o ekološki pridelavi, je lahko tudi nova poslovna priložnost.

 

Zaradi lažje organizacije se je na dogodek potrebno predhodno prijaviti. Prijave zbiramo do 10. 2. 2022 do 10. ure TUKAJ

 

Program dogodka

Več o projektu

 

Nazaj