Slovenska čebelarska akademija (SČA), ki deluje v okviru Kmetijskega inštituta Slovenije, prenaša in razširja bogato slovensko znanje o čebelarjenju predvsem v mednarodno okolje. SČA organizira ...
Slovenska čebelarska akademija (SČA), ki deluje v okviru Kmetijskega inštituta Slovenije, prenaša in razširja bogato slovensko znanje o čebelarjenju predvsem v mednarodno okolje. SČA organizira ...
Na slovenskih vrtovih tradicionalno pridelujemo različne sorte fižola. Na Kmetijskem inštitutu Slovenije smo v okviru programa žlahtnjenja vzgojili novi slovenski sorti fižola KIS Amand (nizki fižol ...
V soboto, 2. marca 2024 je v sadovnjaku Kmetijskega inštituta Slovenije na Brdu pri Lukovici potekal prikaz rezi sadnega drevja. Saditev mladih sadnih dreves in prikaz rezi jablane, hruške, ...
Kmetijski inštitut Slovenije je v ponudbo pridelkov in izdelkov iz lastne pridelave dodal slovensko lokalno sorto česna Ptujski spomladanski. Pridelan je bil na polju Infrastrukturnega centra Ptuj. ...
Na povabilo predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar je Slovenijo obiskal generalni direktor Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) QU Dongyu. Na področju čebelje ...
Partnerji osmih priznanih inštitutov in univerz iz Slovenije, Italije, Španije, Grčije, Severne Makedonije ter Črne gore smo se 1. in 2. februarja 2024 srečali na Bledu, da bi uradno pričeli z novim ...
Spoštovani, konzorcij znanstvenih in izobraževalnih inštituciji, ki ga sestavljajo Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Kmetijski inštitut Slovenije, Biotehniška fakulteta in Veterinarska ...
Raziskovalca Kmetijskega inštituta Slovenije dr. Barbara Pipan in dr. Vladimir Meglič, gostujoča urednika posebne izdaje znanstvene revije Plants s temo "Breeding and Cultivation Management of ...
Primerjava pridobljenih podatkov s prehranskimi bazami je pokazala, da je doma pridelan stročji fižol nadvse hranljiva zelenjava. Podrobnejši izsledki so objavljeni v izvirnem znanstvenem članku v ...
Znanstveni svet (ZS) je samostojno telo Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS), ki obravnava vprašanja s področja znanstvenega in strokovnega dela KIS. ZS podeljuje priznanja za znanstvene, ...
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
Kmetijski inštitut Slovenije