Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 2° Ljubljana

      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 4° Maribor - letališče
      oblačno
      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 3° Celje

      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 5° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 81%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 2° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 1° Postojna
      oblačno, sneži
      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 6° Portorož - letališče
      oblačno, rahel dež
      Vlaga: 78%
      Hitrost vetra: 33km/h
    • 6° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 0° Rateče
      megla, sneži
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 1km/h

Napoved za Slovenijo

danes 18.03. 6°/3° oblačno, dež s snegom
Torek 19.03. 2°/8° pretežno oblačno, dež s snegom
Sreda 20.03. -2°/11° pretežno jasno
Četrtek 21.03. -2°/14° pretežno jasno
Petek 22.03. 0°/16° pretežno jasno
  • 18.03. - 20.03.
  • 21.03. - 23.03.
Vir: ARSO

Predavanje štipendistov Francoskega inštituta v Sloveniji

štipendisti Francoskega inštituta, od leve: Camille Mestre, Klavdija Poklukar in Aleš Sedlar ter atašejka Marion Moreau

V četrtek, 28. februarja 2019 sta na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekali predavanji štipendistov Francoskega inštituta v Sloveniji: Dr. Aleša Sedlarja z naslovom  ''Exploring the genetics of common bean resistance to Colletotrichum ...

Prodaja krmnih žit 2019

Prodaja krmnih žit v Infrastrukturnem centru Jablje Kmetijskega inštituta Slovenije. PONUDBA (ječmen, pšenica, tritikala, oves, proso, ajda, koruza, krmni grah) CENIK KRMNIH IN KRUŠNIH ŽIT (.pdf)

Vabilo na usposabljanje za čebelarske inštruktorje

Vabilo na usposabljanje za ČEBELARSKE INŠTRUKTORJE – SODELAVCE SLOVENSKE ČEBELARSKE AKADEMIJE (M/Ž), za poučevanje v Sloveniji in po svetu. Več na povezavi www.kis.si/Usposabljanja_SCA  

Prodaja jarih žit 2019

Prodaja jarih žit v Infrastrukturnem centru Jablje Kmetijskega inštituta Slovenije. Ponudba in cenik jarih žit, ajde in prosa Opisi sort (.pdf)  

Sortni izbor krompirja v letu 2019

Pripravili smo kratek pregled sort, ki bo pridelovalcem pomagal pri odločitvi o nakupu semena. V letu 2018 je bilo pridelovanje krompirja zelo težko, sušne razmere v srednji in severni Evropi pa so močno zmanjšale tudi pridelke semenskega ...

Veljavni sklep v zvezi z zdravstvenim spričevalom za trgovanje s čebelami in čmrlji

Sklep KOMISIJE (EU) 2017/2174 določa ukrepe proti panjskemu hrošču (povezava na dokument).

Projekt EIP Zrnate stročnice - pridelava, predelava in uporaba

  S 1. 1. 2019 se je začel projekt EIP Zrnate stročnice-pridelava, predelava in uporaba. Cilj projekta je vpeljati tehnologijo pridelovanja soje in drugih zrnatih stročnic za različne sisteme pridelave ter s tem ustvariti pogoje za tržno ...

120 let Kmetijskega inštituta Slovenije

Prejemniki priznanj ob 120-letnici delovanja Kmetijskega inštituta Slovenije

V četrtek, 29. novembra 2018 je Kmetijski inštitut Slovenije praznoval 120-letnico delovanja. Ta častitljiv jubilej smo proslavili na prireditvi v Unionski dvorani v Ljubljani, na kateri je direktor Kmetijskega inštituta Slovenije ...

Izšla ja znanstvena monografija Vrednotenje slovenske kmetijske politike v obdobju 2015-2020

Raziskovalna podpora za strateško načrtovanje po letu 2020

Vrednotenje slovenske kmetijske politike v obdobju 2015-2020

Objavili smo publikacijo Prva ocena stanja v kmetijstvu 2018

ZELENO POROČILO - Prva ocena stanja v kmetijstvu 2018 Poročilo, ki ga na Oddelku za ekonomiko kmetijstva pripravljamo v okviru analitične naloge »Spremljanje razvoja kmetijstva v Sloveniji«, katere naročnik in financer je Ministrstvo ...


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije