Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 9° Ljubljana
      oblačno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 6° Maribor - letališče
      oblačno, rahlo rosenje
      Vlaga: 69%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 7° Celje

      Vlaga: 75%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 5° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 8° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 75%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 7° Postojna
      pretežno oblačno
      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 9° Portorož - letališče
      pretežno jasno, meglica
      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 8° Nova Gorica
      megla
      Vlaga: 100%
      Hitrost vetra: 0km/h
    • 5° Rateče

      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 19.03. 6°/11° pretežno oblačno
Sreda 20.03. 0°/16° pretežno jasno
Četrtek 21.03. 3°/18° pretežno oblačno, plohe
Petek 22.03. 5°/17° delno oblačno
Sobota 23.03. 5°/17° oblačno
  • 19.03. - 21.03.
  • 22.03. - 24.03.
Vir: ARSO

Slovenska čebelarska akademija na sejmu ApiSlovenija v Celju

Meščanski čebelnjak (Idrija, l. 1925)

Slovenska čebelarska akademija (SČA), ki deluje v okviru Kmetijskega inštituta Slovenije, prenaša in razširja bogato slovensko znanje o čebelarjenju predvsem v mednarodno okolje. SČA organizira ...

Zgodnji sorti slovenskega fižola KIS Amand in KIS Marcelijan – novo v ponudbi

KIS Amand in KIS Marcelijan

Na slovenskih vrtovih tradicionalno pridelujemo različne sorte fižola. Na Kmetijskem inštitutu Slovenije smo v okviru programa žlahtnjenja vzgojili novi slovenski sorti fižola KIS Amand (nizki fižol ...

Prikaz rezi sadnega drevja in jagodičja v sadovnjaku KIS na Brdu pri Lukovici tudi letos privabil veliko število udeležencev

Prikaz rezi jablane, Roman Mavec, 2. 3. 2024, IC Brdo

V soboto, 2. marca 2024 je v sadovnjaku Kmetijskega inštituta Slovenije na Brdu pri Lukovici potekal prikaz rezi sadnega drevja. Saditev mladih sadnih dreves in prikaz rezi jablane, hruške, ...

Česen Ptujski spomladanski – novo v ponudbi

Česen Ptujski spomladanski

Kmetijski inštitut Slovenije je v ponudbo pridelkov in izdelkov iz lastne pridelave dodal slovensko lokalno sorto česna Ptujski spomladanski. Pridelan je bil na polju Infrastrukturnega centra Ptuj. ...

Obisk generalnega direktorja Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo v Sloveniji

Udeleženci srečanja (na sliki od leve proti desni): Mr Godfrey Magwenzi (Head of the Office of the Director-General), Mr QU Dongyu (Director-General of FAO), Mr HONG Shen (Assistant to the Director-General), Sabina Beber (namestnica direktorja, ITF), mag. Franc But (Veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu, stalni predstavnik Slovenije pri FAO), mag. Tomaž Lovrenčič (direktor, ITF) in prof. dr. Andrej Simončič (direktor, Kmetijski inštitut Slovenije)

Na povabilo predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar je Slovenijo obiskal generalni direktor Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) QU Dongyu. Na področju čebelje ...

Projekt Carbon 4 Soil Quality – za izboljšanje kakovosti tal z atmosferskim CO2

Udeleženci sestanka ob začetku projekta Carbon 4 Soil Quality, 1. in 2. februar 2024, Bled

Partnerji osmih priznanih inštitutov in univerz iz Slovenije, Italije, Španije, Grčije, Severne Makedonije ter Črne gore smo se 1. in 2. februarja 2024 srečali na Bledu, da bi uradno pričeli z novim ...

Vabilo k sodelovanju v anketi o uporabi in prenosu znanj

Spoštovani, konzorcij znanstvenih in izobraževalnih inštituciji, ki ga sestavljajo Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Kmetijski inštitut Slovenije, Biotehniška fakulteta in Veterinarska ...

Vabilo k oddaji prispevkov za posebno številko revije Plants, Volume II

Raziskovalca Kmetijskega inštituta Slovenije dr. Barbara Pipan in dr. Vladimir Meglič, gostujoča urednika posebne izdaje znanstvene revije Plants s temo "Breeding and Cultivation Management of ...

V reviji Plants članek o prehranski ustreznosti strokov navadnega fižola, pridelanega na domačem vrtu

Primerjava pridobljenih podatkov s prehranskimi bazami je pokazala, da je doma pridelan stročji fižol nadvse hranljiva zelenjava. Podrobnejši izsledki so objavljeni v izvirnem znanstvenem članku v ...

Podeljena priznanja Znanstvenega sveta KIS za leto 2023

Znanstveni svet (ZS) je samostojno telo Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS), ki obravnava vprašanja s področja znanstvenega in strokovnega dela KIS. ZS podeljuje priznanja za znanstvene, ...


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije