Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 9° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 8° Maribor - letališče
      oblačno, dež
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 13km/h
    • 8° Celje

      Vlaga: 86%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 9° Murska Sobota
      oblačno, močen dež
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 13km/h
    • 9° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 8° Postojna
      pretežno jasno
      Vlaga: 83%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 12° Portorož - letališče
      oblačno
      Vlaga: 69%
      Hitrost vetra: 19km/h
    • 12° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 3° Rateče

      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 03.11. 8°/14° delno oblačno, dež
Torek 04.11. 2°/14° pretežno jasno
Sreda 05.11. 1°/13° delno oblačno
Četrtek 06.11. 1°/13° delno oblačno
Petek 07.11. 2°/10° pretežno oblačno
  • 03.11. - 05.11.
  • 06.11. - 08.11.
Vir: ARSO

Akademija o teranu in kraških produktih

09.11.2023 ob 12:00

Grad Štanjel

Projekt AGROTUR+ vabi na strokovni posvet v okviru Akademije terana, kjer se bomo letos osredotočili na mediteransko oz. kraško prehrano in njen vpliv na zdravje. Strokovne ugotovitve bodo predstavili raziskovalci iz Kmetijskega inštituta Slovenije in Univerze v Trstu, pogled iz prakse pa ponudnika iz čezmejnega kraškega prostora. Sledila bo vodena degustacijska delavnica »FOOD LAB«, ki bo namenjena spoznavanju dveh gastronomskih zakladov Krasa: teranu in pršutu.

Vabljeni na Grad Štanjel 9. novembra 2023 ob 12.00 uri.

 

11.30 Registracija udeležencev

12.00 Uvodni pozdrav

12.10 Predstavitev projekta (Klemen Lisjak, KIS)

12.20 Vino in zdravje. Vpliv zmernega uživanja vina na zdravje ljudi (Sabina Passamonti, UNITS)

12.40 Polifenoli v Refošku in Teranu. Značilnosti letnika 2023 (Klemen Lisjak in Andreja Vanzo, KIS)

12.55 Kraški pršut ima svoje mesto v zdravi prehrani (Meta Čandek Potokar in Martin Škrlep, KIS)

13.10 Kraški brinjevec - med tradicijo in sodobnostjo (Erik Sarkič, Brin)

13.25 Kraški med - potenciali uporabe medu v zdravju in medicini (Janko Božič, BF)

13.45 Odmor

14.00 FOOD LAB - TERAN IN PRŠUT: NEODTUJLJIVA DEDIŠČINA KRASA (Robi Jakomin, LAS KRAS in Vincenzo di Nuzzo, ONAS)

 

Število mest za »FOOD LAB« delavnico je omejeno, vstop prost z obvezno predhodno prijavo na info@visitkras.info

 

PROGRAM

IZJAVA ZA JAVNOST

 

Nazaj