Seminar Kardanske gredi

23.11.2017 ob 09:00

Kmetijski inštitut Slovenije, Oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, Grajska cesta 1, Loka pri Mengšu

Vabljeni na seminar Kardanske gredi, ki bo v četrtek, 23. novembra 2017, ob 8.45, na Kmetijskem inštitutu Slovenije, Oddelku za kmetijsko tehniko in energetiko, v Laboratoriju za kmetijsko strojništvo, Grajska cesta 1, Jablje, Loka pri Mengšu, 1234 Mengeš.

PRIJAVNICA (.pdf) (.docx)

Program:
8.45–9.00 Sprejem udeležencev
9.00–9.20   Predstavitev Oddelka za kmetijsko tehniko in energetiko, dr. Viktor Jejčič in predstavitev podjetja CERJAK d.o.o. in njihovega proizvodnega programa C Line, Stane Konečnik
9.20–10.00  Osnove o kardanskih gredeh: razjasnitev pojmov, zakonitosti kardanskega zgloba - kardanske gredi, teoretične osnove za uporabo kardanske gredi, Stane Konečnik
10.00–10.20  Vrste sklopk in uporaba: razjasnitev pojmov, prikaz sestavnih delov in način delovanja, Stane Konečnik
10.20–10.30  Elementi teleskopa: prikaz posameznih vrst teleskopov, Stane Konečnik
10.30–10.50  Zaščita kardanske gredi: razjasnitev pojmov, skladnost zaščite z direktivami in oznaka CE, postopek testiranja zaščite, Stane Konečnik
10.50–11.10 Odmor
11.10–12.00  Pravilno in varno delo s kardansko gredjo: pravilna izbira kardanske gredi, prva namestitev kardanske gredi na stroj, nevarnosti pri delu z kardansko gredjo, vzdrževanje in skladiščenje, Stane Konečnik
12.00–12.15  Nezgode zaradi kardanskih gredi, mag. Tomaž Poje
12.15–12.25  Ugotavljanje navora potrebnega za aktiviranje sklopke na kardanski gredi (varovanja pred preobremenitvijo priključka in traktorja), mag. Tomaž Poje
12.25–14.00  Praktični prikazi (določitev pravilne dolžine kardanske gredi, krajšanje kardanske gredi, menjava kardanskega križa in vilic, menjava varnostnega zatiča, menjava kovinske cevi, menjava zaščite, pravilna namestitev varnostne verige, obnova varnostne sklopke, obnova prosto tekoče sklopke, nastavitev torne sklopke), predstavniki podjetja Cerjak d.o.o.

Prijave: Izpolnite priloženo prijavnico (.pdf) (.docx) in jo pošljite na e-naslov tomaz.poje@kis.si, po faksu na št. 01 280 52 55 ali po klasični pošti Kmetijski inštitut Slovenije, Oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, Hacquetova ulica 17, 1000 Ljubljana. Prijave sprejemamo do 21. 11. 2017 do 12. ure oziroma do zapolnitve prostih mest.

Kotizacija za seminar znaša 20,00 EUR (vključno z DDV). Kotizacijo nakažite na podračun pri UJP: 01100–6030348219, s sklicem na številko 00-23112017 in pripisom: Seminar kardanske gredi, Kmetijski inštitut Slovenije, Hacquetova ulica 17, 1000 Ljubljana. Potrdilo o plačilu prinesite na seminar.

Informacije: Za dodatna pojasnila smo vam na voljo vsak delavnik od 8. do 16. ure, po tel. 01 280 52 62 int. 100 ali 102, E-pošta: viktor.jejcic@kis.si; tomaz.poje@kis

VEČ O SEMINARJU (.pdf)

 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije