16. posvet o jagodi

07.12.2017 ob 09:00

Kmetijski inštitut Slovenije, Hacquetova ulica 17, Ljubljana

Od spomladanske pozebe prizadeti cvetovi

Od spomladanske pozebe prizadeti cvetovi

Sončev ožig na plodu jagode

Sončev ožig na plodu jagode

V četrtek, 7. decembra 2017, ob 9.00 je v Dvorani Paviljona 2000 na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekal 16. posvet o jagodi z naslovom "Posledice ekstremnih ± temperatur na pridelavo", ki so ga pripravili Kmetijski inštitut Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije - Zavod Novo mesto in Ljubljana ter podjetji Sivis Ljubljana in Predikat.

Oglejte si predstavitve predavanj (.ppt)

Pridelava jagod v letu 2017 (Alenka Caf)

Tehnološki problemi v letošnjih nasadih jagode  in  vodna dovoljenja (Andreja Brence)

Kako se rastlina odziva ob temperaturnem stresu? (prof. Dominik Vodnik)

Novosti pri pridelavi jagod (Peter Molan)

Tehnološki ukrepi za blaženje temperaturnega stresa pri jagodi (Darinka Koron)

Predstavitev kmetije (Ivan Ber)

Iz preteklosti s pogledom v prihodnost, Sivis 25 let delovanja (Iztok Janežič)

 

Vabilo (.pdf)

 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije