Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • -3° Ljubljana

      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • -4° Maribor - letališče
      jasno, meglica
      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • -6° Celje

      Vlaga: 90%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • -3° Murska Sobota
      oblačno
      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • -4° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 95%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • -4° Postojna
      jasno
      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 1° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 79%
      Hitrost vetra: 14km/h
    • -3° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • -8° Rateče

      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 24.01. -4°/4° delno oblačno
Sobota 25.01. -5°/10° pretežno jasno
Nedelja 26.01. 1°/6° pretežno oblačno, dež
Ponedeljek 27.01. 2°/6° pretežno oblačno, dež
Torek 28.01. 0°/9° delno oblačno
  • 24.01. - 26.01.
  • 27.01. - 29.01.
Vir: ARSO

Vabilo čebelarjem k oddaji vzorcev medu za brezplačno analizo medu v letu 2016 - Analize iz Paketa 1

Kmetijski inštitut Slovenije bo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS (pogodba št. 2330-15-000045; KONTROLA MEDU V LETU 2015/2016) v letu 2016 izvajal brezplačne analize medu iz Paketa 1.

Paket 1:  Kontrola kakovosti medu:

  • voda,
  • hidroksimetilfurfural (HMF),
  • električna prevodnost,
  • senzorična analiza in
  • pelodna analiza.

Pomembno:

1. Vsak čebelar, ki je vpisan v register čebelnjakov, lahko odda v analizo en (1) vzorec medu.

2. Vzorec mora biti ustrezno embaliran, čist in ustrezno označen, primeren za oddajo v promet  (primer pravilno označenega vzorca medu je v Prilogi 2).

3. Najmanjša količina vzorca je 450 g.

4. Ob oddaji vzorca je potrebno priložiti:

- izpolnjen obrazec za Paket 1:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • telefonska številka čebelarja,
  • številka čebelnjaka,
  • regija,
  • datum točenja (obvezen je letnik 2016),
  • serija oz. lot medu.

- izpolnjeno izjavo o posredovanju osebnih podatkov Javni svetovalni službi v čebelarstvu za namen svetovanja (Priloga 1).

5. Analiza je brezplačna in vključuje analizno poročilo, ki ga prejmete do 31.8.2016.

6. Čebelar ima možnost izkoristiti brezplačno analizo medu v okviru interne kontrole medu enkrat v programskem obdobju 2014 – 2016.

Brezplačna analiza bo potekala do zapolnitve prostih kapacitet, zato vljudno prosimo, da vzorce prinesete ali pošljete po pošti čim prej, na naslov:

Kmetijski inštitut Slovenije

Centralni laboratorij

Hacquetova ulica 17

1000 Ljubljana

 

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate:

Bojana Grofelnik, tel.: 01 280 51 72, E-pošta: bojana.grofelnik@kis.si

Veronika Kmecl, tel.: 01 280 51 64, E-pošta: veronika.kmecl@kis.si

 

Lep pozdrav.

Kmetijski inštitut Slovenije

Ljubljana, 15. junij 2016

 

Priloge:

 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije