Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 21° Ljubljana
      jasno
      Vlaga: 40%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 21° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 45%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 22° Celje

      Vlaga: 42%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • 22° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 44%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • 21° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 44%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 21° Postojna
      jasno
      Vlaga: 44%
      Hitrost vetra: 17km/h
    • 21° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 54%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 25° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 36%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • 20° Rateče

      Vlaga: 40%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 30.04. 9°/24° pretežno jasno
Četrtek 01.05. 10°/26° pretežno jasno
Petek 02.05. 11°/27° pretežno jasno
Sobota 03.05. 11°/26° delno oblačno
Nedelja 04.05. 12°/23° pretežno oblačno, plohe
  • 30.04. - 02.05.
  • 03.05. - 05.05.
Vir: ARSO

Odlični v znanosti 2024

Z namenom izboljšanja prepoznavnosti znanosti je letos že 13. leto zapored potekal projekt Odlični v znanosti. Organizatorica, Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS), je za obdobje 2023–2024 izbrala 25 znanstvenih dosežkov s sedmih področij, med njimi tudi dva dosežka sodelavcev Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS), na področjih:

- Živalska produkcija in predelava: dr. Martin Škrlep (KIS), Katja Babič, dr. Lidija Strojnik (IJS), dr. Nina Batorek Lukač, dr. Nives Ogrinc (IJS) in dr. Marjeta Čandek-Potokar (KIS) za članek »Effect of prolonged cold storage in a vacuum package on the quality of dry-cured ham« (Učinki dolgotrajnega hladnega shranjevanja v vakuumski embalaži na kakovost pršuta) in

- Rastlinska produkcija in predelava: dr. Lovro Sinkovič (KIS), dr. Marianna Rakszegi, dr. Barbara Pipan (KIS) in dr. Vladimir Meglič (KIS) za članek »Compositional traits of grains and groats of barley, oat and spelt grown at organic and conventional fields« (Sestava zrnja in kaše iz ječmena, ovsa in pire, pridelanih na ekološki in tradicionalni način).

Podelitev priznanj je potekala 18. novembra 2024, v Narodni galeriji v Ljubljani.

Več informacij

Nazaj