Poročilo je pripravil Kmetijski inštitut Slovenije, v sodelovanju s strokovno službo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter zunanjimi sodelavci kot del naloge Spremljanje razvoja ...
Poročilo je pripravil Kmetijski inštitut Slovenije, v sodelovanju s strokovno službo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter zunanjimi sodelavci kot del naloge Spremljanje razvoja ...
V Gornji Radgoni je od 24. do 29. avgusta 2019 potekal tradicionalni mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope. Na ...
Sodelavci Kmetijskega inštituta so pripravili celovit pregled stanja na področju zmanjševanja emisij toplogrednih plinov v kmetijstvu. Podatki o emisijah in ukrepih za zmanjševanje so predstavljeni v ...
Ob začetku rastne sezone ponovno pričenjamo z rednim obveščanjem pridelovalcev o ukrepih za varstvo rastlin pred boleznimi in škodljivci. Aktualne informacije bodo dostopne vse do jeseni na podstrani ...
Pripravili smo kratek pregled sort, ki bo pridelovalcem pomagal pri odločitvi o nakupu semena. V letu 2018 je bilo pridelovanje krompirja zelo težko, sušne razmere v srednji in severni Evropi pa so ...
V četrtek, 29. novembra 2018 je Kmetijski inštitut Slovenije praznoval 120-letnico delovanja. Ta častitljiv jubilej smo proslavili na prireditvi v Unionski dvorani v Ljubljani, na kateri je direktor ...
Tretji petek v novembru, letos 16. novembra, že sedmič obeležujemo dan slovenske hrane. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v ...
Pod budnim strokovnim nadzorom Kmetijskega inštituta Slovenije in v svojem tretjem letu rasti uspeva na ljubljanskem griču grajski vinograd. V sredo, 12. septembra 2018 smo opravili prvo trgatev ...
Objavljamo aktualna obvestila za varstvo pečkarjev, koščičarjev, jagodičja, vinske trte, vrtnin in poljščin. Več na povezavi Obvestila za varstvo rastlin
V nedeljo, 20. maja 2018 smo obeležili prvi svetovni dan čebel. Prizadevanja Slovenije razširiti vedenje o pomenu vseh opraševalcev pri zagotavljanju hrane so dosegla svetovno javnost. S tem ...