Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 32° Ljubljana
      pretežno jasno
      Vlaga: 34%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 30° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 39%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 32° Celje

      Vlaga: 34%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 32° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 37%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 32° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 41%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 32° Postojna
      jasno
      Vlaga: 29%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 32° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 49%
      Hitrost vetra: 15km/h
    • 34° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 31%
      Hitrost vetra: 14km/h
    • 31° Rateče

      Vlaga: 31%
      Hitrost vetra: 5km/h

Napoved za Slovenijo

danes 23.07. 18°/33° pretežno jasno
Sreda 24.07. 19°/34° pretežno jasno
Četrtek 25.07. 20°/34° pretežno jasno
Petek 26.07. 19°/32° delno oblačno, dež
Sobota 27.07. 19°/29° pretežno oblačno, plohe
  • 23.07. - 25.07.
  • 26.07. - 28.07.
Vir: ARSO

Objave

Najpomembnejše objave v letu 2019

1. TOMAŽIN, Urška, BATOREK LUKAČ, Nina, ŠKRLEP, Martin, PREVOLNIK POVŠE, Maja, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Meat and fat quality of Krškopolje pigs reared in conventional and organic production systems. Animal : an international journal of animal bioscience, ISSN 1751-7311, May 2019, vol. 13, no. 5, str. 1103-1110, doi: 10.1017/S1751731118002409. [COBISS.SI-ID 5587048], [JCR, SNIP, Scopus do 29. 4. 2019: št. citatov (TC): 1, čistih citatov (CI): 1, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0.80]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 91.85, št. avtorjev: 4/5

 

2. RIBANI, A., UTZERI, Valerio Joe, GERACI, Claudia, TINARELLI, S., DJAN, Mihajla, VELICKOVIC, Nevena, DONEVA, Radostina, DALL'OLIO, Stefania, NANNI COSTA, Leonardo, ŠKRLEP, Martin, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, et al. Signatures of de-domestication in autochthonous pig breeds and of domestication in wild boar populations from MC1R and NR6A1 allele distribution. Animal genetics, ISSN 0268-9146, 2019, vol. , no. , str. 1-6. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/age.12771, doi: 10.1111/age.12771. [COBISS.SI-ID 5671784], [JCR, SNIP, WoS do 5. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 24. 2. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 16.08, št. avtorjev: 2/23

 

3. BROSSARD, Ludovic, NIETO, Rosa, CHARNECA, Rui, ARAÚJO, José Pedro Pinto, PUGLIESE, Carolina, RADOVIĆ, Čedomir, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Modelling nutritional requirements of growing pigs from local breeds using InraPorc. Animals, ISSN 2076-2615, April 2019, vol. 9, 169, 17 str., tabele, graf. prikazi. https://www.mdpi.com/2076-2615/9/4/169, doi: 10.3390/ani9040169. [COBISS.SI-ID 5747816], [JCR, SNIP, WoS do 24. 5. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 15, št. avtorjev: 1/7

 

4. VRECL, Milka, COTMAN, Marko, URŠIČ, Matjaž, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, FAZARINC, Gregor. Age-dependent expression of MyHC isoforms and lipid metabolism-related genes in the Longissimus dorsi muscle of wild and domestic pigs. Animals, ISSN 2076-2615, 2019, vol. 9, no. 1, e10, str. 1-12. https://www.mdpi.com/2076-2615/9/1/10/htm, doi: 10.3390/ani9010010. [COBISS.SI-ID 4739194], [JCR, SNIP, WoS do 15. 3. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 26. 1. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela je verificiral OSICM
točke: 21, št. avtorjev: 1/5

 

5. ŠKRLEP, Martin, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, BATOREK LUKAČ, Nina, TOMAŽIN, Urška, FLORES, Mónica. Aromatic profile, physicochemical and sensory traits of dry-fermented sausages produced without nitrites using pork from Krškopolje pig reared in organic and conventional husbandry. Animals, ISSN 2076-2615, 2019, vol. 9, no. 2, str. 1-13. https://www.mdpi.com/2076-2615/9/2/55. [COBISS.SI-ID 5666152], [JCR, SNIP]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 83.99, št. avtorjev: 4/5

 

6. ŠKRLEP, Martin, TOMAŽIN, Urška, BATOREK LUKAČ, Nina, POKLUKAR, Klavdija, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta. Proteomic profiles of the longissimus muscles of entire male and castrated pigs as related to meat quality. Animals, ISSN 2076-2615, 2019, vol. 9, no. 3, str. 1-14. https://www.mdpi.com/2076-2615/9/3/74/htm, doi: 10.3390/ani9030074. [COBISS.SI-ID 5696104], [JCR, SNIP, WoS do 26. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 6. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 104.99, št. avtorjev: 5/5

 

7. GERIČ STARE, Barbara, AYDINLI, Gökhan, DEVRAN, Zübeyir, MENNAN, Sevilhan, STRAJNAR, Polona, UREK, Gregor, ŠIRCA, Saša. Recognition of species belonging to Meloidogyne ethiopica group and development of a diagnosticmethod for its detection. European journal of plant pathology, ISSN 0929-1873, 2019, vol. , no. , str. [1-13]. https://rdcu.be/bow7u, doi: 10.1007/s10658-019-01686-2. [COBISS.SI-ID 5706600], [JCR, SNIP, Scopus do 10. 3. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 57.14, št. avtorjev: 4/7

 

8. ZHANG, Xinyi, KONTOUDAKIS, Nikolaos, BLACKMAN, John W., ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, CLARK, Andrew C. Determination of 13 volatile aldehyde compounds in wine by GC-QQQ-MS : p-benzoquinone to dissociate hydrogen sulfite addition products. Food analytical methods, ISSN 1936-9751, 2019, vol. , iss. , str. [1-13], doi: 10.1007/s12161-019-01463-1. [COBISS.SI-ID 5715560], [JCR, SNIP]
kategorija: 1A2 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus (d), Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 14.96, št. avtorjev: 1/6

 

9. ŠUKLJE, Katja, CARLIN, Silvia, STANSTRUP, Jan, ANTALICK, Guillaume, BLACKMAN, John W., MEEKS, Campbell, DELOIRE, Alain, SCHMIDTKE, Leigh, VRHOVŠEK, Urška. Unravelling wine volatile evolution during Shiraz grape ripening by untargeted HS-SPME-GC x GC-TOFMS. Food chemistry, ISSN 0308-8146. [Print ed.], 2019, vol. 277, str. 753-765, ilustr. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814618319174?via%3Dihub, doi: 10.1016/j.foodchem.2018.10.135. [COBISS.SI-ID 5606248], [JCR, SNIP, WoS do 14. 12. 2018: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 1. 12. 2018: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela je verificiral OSICB
točke: 16.1, št. avtorjev: 1/9

 

10. STROJNIK, Lidija, STOPAR, Matej, ZLATIĆ, Emil, KOKALJ, Doris, NAGLIČ GRIL, Mateja, ŽENKO, Bernard, ŽNIDARŠIČ, Martin, BOHANEC, Marko, MILEVA BOSHKOSKA, Biljana, LUŠTREK, Mitja, GRADIŠEK, Anton, POTOČNIK, Doris, OGRINC, Nives. Authentication of key aroma compounds in apple using stable isotope approach. Food chemistry, ISSN 0308-8146. [Print ed.], 2019, vol. 277, str. 766-773, doi: 10.1016/j.foodchem.2018.10.140. [COBISS.SI-ID 31834663], [JCR, SNIP, WoS do 14. 12. 2018: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 29. 11. 2018: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela je verificiral OSICN
točke: 13.01, št. avtorjev: 1/13

 

11. JENKO, Janez, MCCLURE, Matthew, MATTHEWS, Daragh, MCCLURE, Jennifer, JOHNSSON, Martin, GORJANC, Gregor, HICKEY, John M. Analysis of a large dataset reveals haplotypes carrying putatively recessive lethal and semi-lethal alleles with pleiotropic effects on economically important traits in beef cattle. Genetics selection evolution, ISSN 1297-9686. [Online ed.], 2019, vol. 51, no. 9, str. 1-14. https://gsejournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12711-019-0452-z, doi: 10.1186/s12711-019-0452-z. [COBISS.SI-ID 5707368], [JCR, SNIP, WoS do 12. 5. 2019: št. citatov (TC): 1, čistih citatov (CI): 1, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0.14]
kategorija: 1A1 (Z, A'', A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 23.75, št. avtorjev: 1/7

 

12. JOHNSSON, Martin, GAYNOR, R. Chris, JENKO, Janez, GORJANC, Gregor, KONING, Dirk-Jan de, HICKEY, John M. Removal of alleles by genome editing (RAGE) against deleterious load. Genetics selection evolution, ISSN 1297-9686. [Online ed.], 2019, vol. 51, no. 14, str. 1-18. https://gsejournal.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/s12711-019-0456-8. [COBISS.SI-ID 5760360], [JCR, SNIP]
kategorija: 1A1 (Z, A'', A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 27.71, št. avtorjev: 1/6

 

13. PRAPROTNIK, Eva, ZUPAN, Sara, IVOVIĆ, Vladimir. Morphological and molecular identification of Phlebotomus mascittii Grassi, 1908 populations from Slovenia. Journal of medical entomology, ISSN 0022-2585, Mar. 2019, vol. 56, iss. 2, str. 565-568, doi: 10.1093/jme/tjy176. [COBISS.SI-ID 5740904], [JCR, SNIP, WoS do 3. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 3. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela je verificiral OSICN
točke: 39.63, št. avtorjev: 1/3

 

14. BUBOLA, Marijan, LUKIČ, Igor, RADEKA, Sanja, SIVILOTTI, Paolo, GROZIĆ, Kristina, VANZO, Andreja, BAVČAR, Dejan, LISJAK, Klemen. Enhancement of Istrian Malvasia wine aroma and hydroxycinnamates composition by hand and mechanical leaf removal. Journal of the science of food and agriculture, ISSN 0022-5142. [Print ed.], 2019, vol. 99, iss. 2, str. 904-914, doi: 10.1002/jsfa.9262. [COBISS.SI-ID 5549928], [JCR, SNIP, WoS do 17. 5. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 17. 5. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 49.69, št. avtorjev: 3/8

 

15. KALLAS, Zein, VARELA, Elsa, ČANDEK-POTOKAR, Marjeta, PUGLIESE, Carolina, CERJAK, Marija, TOMAŽIN, Urška, KAROLYI, Danijel, AQUILANI, Chiara, VITALE, Mauro, GIL, José Maria. Can innovations in traditional pork products help thriving EU untapped pig breeds? : a non-hypothetical discrete choice experiment with hedonic evaluation. Meat science, ISSN 0309-1740. [Print ed.], April 2019, [33] str., tabele. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.04.011, doi: 10.1016. [COBISS.SI-ID 5748072], [JCR, SNIP]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 20, št. avtorjev: 2/10

 

16. JOSHI, Dinesh Chandra, CHAUDHARI, Ganesh V., SOOD, Salej, KANT, Lakshmi, PATTANAYAK, A., ZHANG, Kaixuan, FAN, Yu, JANOVSKÁ, Dagmar, MEGLIČ, Vladimir, ZHOU, Meiliang. Revisiting the versatile buckwheat: reinvigorating genetic gains through integrated breeding and genomics approach. Planta, ISSN 0032-0935, 2019, vol. , no. , str. [1-19], doi: 10.1007/s00425-018-03080-4. [COBISS.SI-ID 5644648], [JCR, SNIP, Scopus do 19. 1. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 11.84, št. avtorjev: 1/10

 

17. BERK, Peter, STAJNKO, Denis, HOČEVAR, Marko, MALNERŠIČ, Aleš, JEJČIČ, Viktor, BELŠAK, Aleš. Plant protection product dose rate estimation in apple orcahrds using a fuzzy logic system. PloS one, ISSN 1932-6203, April 2019, vol. 14, no. 4, e0214315, graf. prikazi. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0214315, doi: 10.1371/journal.pone.0214315. [COBISS.SI-ID 4566828], [JCR, SNIP, WoS do 24. 5. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 12. 5. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 16.75, št. avtorjev: 1/6

 

18. ZOVKO, Monika, ŽIBRAT, Uroš, KNAPIČ, Matej, BUBALO, Marina, ROMIĆ, Davor. Hyperspectral remote sensing of grapevine drought stress. Precision agriculture, ISSN 1385-2256, 2019, vol. 20, iss. 2, str. 335-347, ilustr., doi: 10.1007/s11119-019-09640-2. [COBISS.SI-ID 5696872], [JCR, SNIP, WoS do 6. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 28. 2. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela še ni verificiran
točke: 53.73, št. avtorjev: 2/5

 

19. PANEVSKA, Anastasija, HODNIK, Vesna, SKOČAJ, Matej, NOVAK, Maruša, MODIC, Špela, PAVLIC, Ivana, PODRŽAJ, Sara, ZARIĆ, Miki, RESNIK, Nataša, MAČEK, Peter, VERANIČ, Peter, RAZINGER, Jaka, SEPČIĆ, Kristina. Pore-forming protein complexes from Pleurotus mushrooms kill western corn rootworm and Colorado potato beetle through targeting membrane ceramide phosphoethanolamine. Scientific reports, ISSN 2045-2322, 2019, vol. 9, str. 1-14. ttps://doi.org/10.1038/s41598-019-41450-4, doi: 10.1038/s41598-019-41450-4. [COBISS.SI-ID 5013839], [JCR, SNIP, WoS do 5. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0, Scopus do 6. 4. 2019: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, čistih citatov na avtorja (CIAu): 0]
kategorija: 1A1 (Z, A', A1/2); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP; tip dela je verificiral OSICN
točke: 23.78, št. avtorjev: 2/13

 

 


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije