Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 18° Ljubljana

      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 0km/h
    • 18° Maribor - letališče
      pretežno oblačno, meglica
      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 17° Celje

      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 19° Murska Sobota
      pretežno oblačno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 17° Novo mesto
      pretežno oblačno
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 16° Postojna
      pretežno jasno
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 20° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 78%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 18° Nova Gorica
      zmerno oblačno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 14° Rateče

      Vlaga: 96%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 25.08. 19°/27° pretežno oblačno, plohe
Ponedeljek 26.08. 18°/26° pretežno oblačno, plohe
Torek 27.08. 18°/27° delno oblačno, plohe
Sreda 28.08. 18°/28° delno oblačno, plohe
Četrtek 29.08. 17°/27° pretežno oblačno, plohe
  • 25.08. - 27.08.
  • 28.08. - 30.08.
Vir: ARSO

Dr. Klemen Lisjak prejel Puhovo priznanje za leto 2014

Prejemniki Zoisovih nagrad in priznanj ter Puhovih priznanj za leto 2014

V petek, 21. novembra 2014, so v Kongresnem centru Brdo podelili Zoisove nagrade in priznanja ter Puhova priznanja za znanstvene dosežke za leto 2014. Dr. Klemen Lisjak s Kmetijskega inštituta Slovenije je prejel Puhovo priznanje za uvajanje ...

Postavitev eksperimentalne mikrobioplinske naprave modularne izvedbe

Na Infrastrukturnem centru inštituta na Jabljah smo postavili eksperimentalno mikrobioplinsko napravo, ki je plod sodelovanja raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije in podjetja Omega Air. Razvita je modularna izvedba mikrobioplinske ...

Kmetijski inštitut Slovenije na sejmu Narava zdravje 2014

  Na 45. sejmu Narava zdravje, ki je potekal od 13. do 16. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je Kmetijski inštitut Slovenije predstavil s programom žlahtnjenja ter razstavo slovenskih sort krompirja. Obiskovalci ...

Sodelavca KIS v TV-oddaji Ugriznimo znanost

V TV-oddaji Ugriznimo znanost, ki je bila na sporedu v četrtek, 6. novembra 2014, na 1. programu Televizije Slovenija, so strokovnjaki in pridelovalci ocenjevali letošnji pridelek grozdja in letnik vina. Sodelovala sta tudi raziskovalca ...

Izjemna znanstvena dosežka raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije

Znanstveno-raziskovalni svet za biotehniške vede je prepoznal dve deli raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije kot izjemne znanstvene dosežke v letu 2013. Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) že tretje leto zapored ...

Prvo znanstveno posvetovanje o čebelah in čebelarstvu

Kmetijski inštitut Slovenije, Ljubljana

V četrtek, 13. februarja 2014, je na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekalo Prvo znanstveno posvetovanje o čebelah in čebelarstvu. Organizatorja, Slovensko akademsko čebelarsko društvo in Kmetijski inštitut Slovenije, sta k sodelovanju ...

Sodoben rastlinjak za kakovostno strokovno in raziskovalno delo

Februarja 2014 se je zaključila obnova rastlinjaka na Kmetijskem inštitutu Slovenije. Prenova bo poleg posodobitve infrastrukturnih kapacitet in opreme ter višje ravni varnosti in zdravja osebja, ki dela v rastlinjaku, prispevala tudi k ustvarjanju pogojev za vrhunske znanstvene dosežke.


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije