Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 0° Ljubljana

      Vlaga: 0%
      Hitrost vetra: 0km/h
    • 20° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 19° Celje

      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 19° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 21° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 19° Postojna
      jasno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 23° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 76%
      Hitrost vetra: 13km/h
    • 24° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 71%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 18° Rateče

      Vlaga: 79%
      Hitrost vetra: 3km/h

Napoved za Slovenijo

danes 23.07. 18°/31° delno oblačno
Sreda 24.07. 18°/33° pretežno jasno
Četrtek 25.07. 19°/34° pretežno jasno
Petek 26.07. 19°/34° pretežno jasno
Sobota 27.07. 19°/32° delno oblačno
  • 23.07. - 25.07.
  • 26.07. - 28.07.
Vir: ARSO

V Ljubljani se je zaključil 18. EWRS simpozij

Andrej Simončič, direktor KIS, gostitelj 18. EWRS simpozija

Andrej Simončič, direktor KIS, gostitelj 18. EWRS simpozija

Predavanje v Marmorni dvorani, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Predavanje v Marmorni dvorani, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Poster sekcija

Poster sekcija

Zahvala pokroviteljem

Zahvala pokroviteljem

Udeležence je navdušila tudi slovenska hrana

Udeležence je navdušila tudi slovenska hrana

Od 17. do 21. junija 2018 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal mednarodni simpozij s področja proučevanja plevela, ki ga je organiziral Kmetijski inštitut Slovenije pod okriljem združenja "European Weed Research Society".
Slovenija je bila gostiteljica simpozija prvič in tako gostila 263 udeležencev iz kar 40-ih držav. V program 18. EWRS simpozija je bilo vključenih 240 znanstvenih izvlečkov, od tega 76 ustnih predstavitev. Program je bil razdeljen na 13 sekcij, 12 srečanj delovnih skupin, poster sekcije ter delavnice.Udeleženci so se poleg kakovostnega izobraževalnega programa udeležili tudi zanimivih ekskurzij ter pestrega družabnega programa.

Pri organizaciji simpozija so sodelovali Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Mestna občina Ljubljana, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Društvo za varstvo rastlin Slovenije in Kmetijski inštitut Slovenije, ter podporniki in pokrovitelji: Acies Bio d.o.o., Adama Agan Ltd., Albaugh TKI d.o.o., A2S d.o.o., BASF Slovenija d.o.o., Bayer d.o.o., Belchim crop protection d.o.o., Burleigh Dodds, Farme Ihan KPM d.o.o. – Meso Kamnik d.d., GIZ – Kranjska klobasa, GIZ – Kraški pršut, Karsia Dutovlje d.o.o., Ljubljanski potniški promet, Panvita d.d., Perutnina Ptuj, d.d., Picount d.o.o., SPAR Slovenija d.o.o., Syngenta Kft. ter Syngenta Agro d.o.o.

Več na spletni strani dogodka: www.ewrs2018.org

 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije