Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 32° Ljubljana
      pretežno jasno
      Vlaga: 34%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 30° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 39%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 32° Celje

      Vlaga: 34%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 32° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 37%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 32° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 41%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 32° Postojna
      jasno
      Vlaga: 29%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 32° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 49%
      Hitrost vetra: 15km/h
    • 34° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 31%
      Hitrost vetra: 14km/h
    • 31° Rateče

      Vlaga: 31%
      Hitrost vetra: 5km/h

Napoved za Slovenijo

danes 23.07. 18°/33° pretežno jasno
Sreda 24.07. 19°/34° pretežno jasno
Četrtek 25.07. 20°/34° pretežno jasno
Petek 26.07. 19°/32° delno oblačno, dež
Sobota 27.07. 19°/29° pretežno oblačno, plohe
  • 23.07. - 25.07.
  • 26.07. - 28.07.
Vir: ARSO

Vabilo k oddaji vzorcev medu v brezplačno analizo

Spoštovani!

V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, bomo v okviru javnega naročila (št. 430-6/2018; ANALIZA ČEBELJIH PRIDELKOV V LETU 2018, Sklop 1 in 2) izvajali analize medu:

SKLOP 1 (Kontrola kakovosti medu):
- Voda, hidroksimetilfurfural (HMF), električna prevodnost, senzorična analiza, pelodna analiza.

SKLOP 2 (Kontrola ostankov kemičnih sredstev za zatiranje varoze v medu):
- Ostanki kumafosa, timola in razpadnih produktov amitraza.

ANALIZA JE BREZPLAČNA IN VKLJUČUJE ANALIZNO POROČILO.

Vsak čebelar, ki je vpisan v register čebelnjakov, lahko odda v analizo en (1) vzorec medu (odloči se lahko med sklopoma 1 ali 2).

Ob oddaji vzorca čebelar posreduje sledeče podatke (Obrazec 1 ali Obrazec 2 – izpolni se samo en obrazec):
- Ime in priimek,
- naslov,
- regija,
- telefonska številka čebelarja,
- številka čebelnjaka,
- datum točenja,
- serija oz. lot medu,
- podatek o uporabi zdravil za zatiranje varoze v obdobju 2016 do 2018 (v primeru sklopa 2)

Ob oddaji vzorca čebelar posreduje tudi izjavo o posredovanju osebnih podatkov Javni svetovalni službi v čebelarstvu za namen svetovanja (glej prilogo – Izjava o posredovanju osebnih podatkov Javni svetovalni službi v čebelarstvu).

Priprava vzorca
Vzorec mora biti ustrezno embaliran, čist in ustrezno označen, primeren za oddajo v promet (glej prilogo - Primer pravilno označenega vzorca medu).


Naslov, na katerem sprejemamo vzorce
Vabimo vas, da oddate vzorec medu v analizo in ga dostavite na naslov:

Kmetijski inštitut Slovenije
Centralni laboratorij
Hacquetova ulica 17
1000 Ljubljana

Rok oddaje
Vljudno prosimo, da vzorce prinesete čim prej:
od 25. maja do 10. julija za sklop 1
od 25. maja do 15. julija za sklop 2


Dodatne informacije
Glede oddaje vzorca in prostih kapacitet nas pozovite na sledeče e-naslove in telefonske številke:

Bojana.Grofelnik@kis.si (tel. 01 2805 172)
Veronika.Kmecl@kis.si (tel. 01 2805 164)
Helena.Basa@kis.si (tel. 01 2805 249)


Kmetijski inštitut Slovenije
Ljubljana, 25.5.2018

OBRAZCI IN PRILOGE:

Povezava na Obrazec 1 (.pdf, .doc)
Povezava na Obrazec 2 (.pdf, .doc)
Povezava na Izjavo o posredovanju osebnih podatkov Javni svetovalni službi v čebelarstvu (.pdf)
Povezava na prilogo Primer pravilno označenega vzorca medu (.pdf)

Vabilo (.pdf)

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije