Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 23° Ljubljana
      jasno
      Vlaga: 56%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 24° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 53%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 24° Celje

      Vlaga: 50%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 21° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 62%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • 24° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 57%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 24° Postojna
      jasno
      Vlaga: 54%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 22° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 78%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 26° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 51%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 22° Rateče

      Vlaga: 48%
      Hitrost vetra: 4km/h

Napoved za Slovenijo

danes 22.10. 10°/25° pretežno jasno
Sreda 23.10. 9°/24° pretežno jasno
Četrtek 24.10. 8°/24° pretežno jasno
Petek 25.10. 7°/22° pretežno jasno
Sobota 26.10. 7°/21° pretežno jasno
  • 22.10. - 24.10.
  • 25.10. - 27.10.
Vir: ARSO

Uspešno izveden 4. mednarodni kongres Evropskega združenja za raziskave krompirja – sekcije za agronomijo in fiziologijo – EAPR A&P 2019

V času od 1. do 3. julija 2019 je v Sloveniji v organizaciji Kmetijskega inštituta Slovenije potekal 4. mednarodni kongres Evropskega združenja za raziskave krompirja – sekcije za agronomijo in fiziologijo – EAPR A&P 2019. Srečanja, ki navadno poteka vsaka tri leta, so se udeležili uveljavljeni znanstveniki iz trinajstih držav s štirih celin, katerih raziskovalno delo je usmerjeno v izboljšanje tehnologij pridelovanja krompirja in poznavanje njegove fiziologije. Glavni poudarki kongresa so bili na: uporabi najsodobnejših raziskovalnih orodij in tehnik daljinskega zaznavanja pri raziskavah rasti in razvoja krompirja ter pri obvladovanju sušnega in drugih oblik stresa pri krompirju, na fiziologiji razvoja minigomoljev z uporabo aeroponskih kultur ter namakanju krompirja. Udeleženci so se med drugim seznanili z znanstveno-raziskovalnim delom pri krompirju na Kmetijskem inštitutu Slovenije ter si ogledali laboratorije. Strokovna ekskurzija je bila namenjena predstavitvi programa žlahtnjenja krompirja na Kmetijskem inštitutu Slovenije, polj s sortnimi poskusi  na krompirju ter pridelavi semenskega krompirja v Sloveniji. Zanimiv je bil ogled kmetije z najsodobnejšim sistemom skladiščenja krompirja pri Štularjevih v Strahinju ter turistični ogled srednjeveške Radovljice. Sklepni dan je zaznamovala okrogla miza o možnostih pridelovanja krompirja in uničevanja krompirjevke v nasadih krompirja v prihodnje, ob prepovedi uporabe sredstev na podlagi dikvata v Evropi od leta 2020 dalje, ki se je je udeležil tudi predstavnik podjetja Syngenta. 

Za kakovostno izvedbo dogodka se zahvaljujemo vsem sponzorjem: 
-    RWA Slovenija d. o. o., 
-    ROKO inženiring, proizvodnja, trgovina d. o. o.,  
-    Grapak A1 d. o. o.
-    KMETIJSKA ZADRUGA CERKLJE, z. o. o. 
 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije