Skupinska fotografija - obisk BOKU na KIS - 18. 6. 2019
dr. Peter Dolničar predstavlja žlahtnjenje krompirja na KIS
dr. Barbara Pipan razlaga o žlahtnjenju fižola na KIS
V torek, 18. junija 2019 je Kmetijski inštitut Slovenije (KIS) gostil profesorje in študente z »University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU)« z Dunaja. Najprej so obiskali Infrastrukturni center Jablje, kjer jih je pozdravil vodja centra, dr. Blaž Germšek. Tam so si pod vodstvom dr. Petra Dolničarja ogledali program žlahtnjenja krompirja, pod vodstvom dr. Barbare Pipan pa program žlahtnjenja fižola. Nadaljevali so z ogledom poljskih poskusov žit in koruze, skozi katere jih je vodil dr. Aleš Kolmanič. Obisk na Kmetijskem inštitutu Slovenije so zaključili v Ljubljani, kjer so se sprehodili skozi različne laboratorije. Na Oddelku za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje jih je skozi genetski laboratorij vodila vodja laboratorija dr. Barbara Pipan, delo v laboratoriju za tkivne kulture pa je predstavila ga. Beti Komatar. Obiskali so tudi ISTA akreditiran semenski laboratorij (znotraj Službe za uradno potrjevanje); delo v njem je predstavila ga. Marija Kregar. Obisk na KIS so zaključili za obiskom Agrokemijskega in Enološkega laboratorija, skozi katera jih je vodil dr. Lovro Sinkovič.
Hacquetova ulica 17
SI-1000 Ljubljana
Tel.: (0)1 280 52 62
ID št. za DDV: SI23887729