Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 31° Ljubljana
      pretežno jasno
      Vlaga: 36%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 30° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 41%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 31° Celje

      Vlaga: 37%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 32° Murska Sobota
      pretežno jasno
      Vlaga: 36%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 31° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 43%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 31° Postojna
      pretežno jasno
      Vlaga: 39%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 32° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 53%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 35° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 32%
      Hitrost vetra: 11km/h
    • 30° Rateče

      Vlaga: 30%
      Hitrost vetra: 4km/h

Napoved za Slovenijo

danes 23.07. 18°/33° pretežno jasno
Sreda 24.07. 19°/34° pretežno jasno
Četrtek 25.07. 20°/34° pretežno jasno
Petek 26.07. 19°/32° delno oblačno, dež
Sobota 27.07. 19°/29° pretežno oblačno, plohe
  • 23.07. - 25.07.
  • 26.07. - 28.07.
Vir: ARSO

Obisk profesorjev in študentov z University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) z Dunaja

Skupinska fotografija - obisk BOKU na KIS - 18. 6. 2019

Skupinska fotografija - obisk BOKU na KIS - 18. 6. 2019

dr. Peter Dolničar predstavlja žlahtnjenje krompirja na KIS

dr. Peter Dolničar predstavlja žlahtnjenje krompirja na KIS

dr. Barbara Pipan razlaga o žlahtnjenju fižola na KIS

dr. Barbara Pipan razlaga o žlahtnjenju fižola na KIS

V torek, 18. junija 2019 je Kmetijski inštitut Slovenije (KIS) gostil profesorje in študente z »University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU)« z Dunaja. Najprej so obiskali Infrastrukturni center Jablje, kjer jih je pozdravil vodja centra, dr. Blaž Germšek. Tam so si pod vodstvom dr. Petra Dolničarja ogledali program žlahtnjenja krompirja, pod vodstvom dr. Barbare Pipan pa program žlahtnjenja fižola. Nadaljevali so z ogledom poljskih poskusov žit in koruze, skozi katere jih je vodil dr. Aleš Kolmanič. Obisk na Kmetijskem inštitutu Slovenije so zaključili v Ljubljani, kjer so se sprehodili skozi  različne laboratorije. Na Oddelku za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje jih je skozi genetski laboratorij vodila vodja laboratorija dr. Barbara Pipan, delo v laboratoriju za tkivne kulture pa je predstavila ga. Beti Komatar. Obiskali so tudi ISTA akreditiran semenski laboratorij (znotraj Službe za uradno potrjevanje); delo v njem je predstavila ga. Marija Kregar. Obisk na KIS so zaključili za obiskom Agrokemijskega in Enološkega laboratorija, skozi katera jih je vodil dr. Lovro Sinkovič.

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije