doc. dr. Katja Šuklje Antalick

znanstveni sodelavec Oddelek za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo Abiotični stres, metaboliti vinske trte, hlapne spojine, javna služba v vinogradništvu Raziskovalci +386 (0)1 280 52 74 katja.suklje@kis.si

Delovne izkušnje

2010-2013 Oddelek za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Stellenboschu, Južna Afrika, (del doktorskega študija)

2013-2016  Nacionalni center za vino in grozdje, Charles Sturt Univerza, Avstralija, (po doktorski sodelavec)

2016-2018  Center za raziskave vina in Visoka šola za vinogradništvo Univerze v Novi Gorici,

vinska klet Timo Myer Avstralija.

Strokovna izpopolnjevanja

3 mesece v metabolomskem laboratoriju prof. dr. Urške Vrhovšek v Foundaciji Edmund Mach, Italija

Sodelovanje na projektih

  • Multidisciplinarni pristop k čiščenuju odpadnih voda in ponovne uporabe v kmetijstvu (2018-2020). Projekt financira ARRS in Izraelska agencije za raziskave.
  • Integracija podatkov za maksimizacijo  –omics tehnik in izboljšanje znanja o vinski trti (INTEGRAPE) (2018-2022), sofinanciran iz EU sredstev
  • Priložnosti za okolju prijazno vinogradništvo: optimizacija porabe vode in introdukcija novih podlag in sort vinske trte (ENVIROS) (2017-2020), sofinanciran iz EU sredstev
  • Razvoj aplikacije na telefonu za informiranje o volumnu grozdnih jagod in potencialnem optimalnem obdobju trgatve (2015-2018). Projekt financiral Wine Avstralija
  • Optimiziranje kakovosti in vrednosti grozdja za izboljšanje profitnosti in obstojnosti vinogradništva (2013 – 2016).Projekt financiral Wine Avstralija

Kratek življenjepis

2010-2013 Oddelek za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Stellenboschu, Južna Afrika, (del doktorskega študija)

2013-2016  Nacionalni center za vino in grozdje, Charles Sturt Univerza, Avstralija, (po doktorski sodelavec)

2016-2018  Center za raziskave vina in Visoka šola za vinogradništvo Univerze v Novi Gorici,

vinska klet Timo Myer Avstralija.

Znanstveno in strokovno področje

abiotični stres, metaboliti  vinske trte, hlapne spojine, javna služba v vinogradništvu

Pedagoško delo

Nosilka predmetov Osnove vinogradništva in Vinogradništvo na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo na Univerzi v Novi Gorici

Dosežki in nagrade

Avtorica najboljšega posterja v sekciji št. III Aktivne spojine in vinogradniška opravila 3. izdaje mednarodne serije konferenc Wine Active Compounds

Izbrana dela

ŠUKLJE, Katja, CARLIN, Silvia, STANSTRUP, Jan, ANTALICK, Guillaume, BLACKMAN, John W., MEEKS, Campbell, DELOIRE, Alain, SCHMIDTKE, Leigh, VRHOVŠEK, Urška. Unravelling wine volatile evolution during Shiraz grape ripening by untargeted HS-SPME-GC x GC-TOFMS. Food chemistry, 2019, vol. 277, str. 753-765, doi: 10.1016/j.foodchem.2018.10.135.

 

CHOU, Hsiao-Chi, ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, SCHMIDTKE, Leigh, BLACKMAN, John W. Late-season Shiraz berry dehydration that alters composition and sensory traits of wine. Journal of agricultural and food chemistry, 2018, vol. 66, iss. 29, str. 7750-7757, doi: 10.1021/acs.jafc.8b01646.

 

ROSSOUW, Gerhard C., ORCHARD, Beverley A., ŠUKLJE, Katja, SMITH, Jason P., BARRIL, Celia, DELOIRE, Alain, HOLZAPFEL, Bruno P. Vitis vinifera root and leaf metabolic composition during fruit maturation : implications of defoliation. Physiologia Plantarum, 2017, vol. 161, iss. 4, str. 434-450 doi: 10.1111/ppl.12604.

 

ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, COETZEE, Zelmari, SCHMIDTKE, Leigh, BAŠA ČESNIK, Helena, BRANDT, Jeane, DU TOIT, Wessel Johannes, LISJAK, Klemen, DELOIRE, Alain. Effect of leaf removal and ultraviolet radiation on the composition and sensory perception of Vitis vinifera L. cv. Sauvignon Blanc wine. Australian journal of grape and wine research, 2014, vol. 20, iss. 2, str. 223-233, doi: 10.1111/ajgw.12083.

 

ŠUKLJE, Katja, ANTALICK, Guillaume, BUICA, Astrid, LANGLOIS, Jennifer, COETZEE, Zelmari, GOUOT, Julia, SCHMIDTKE, Leigh, DELOIRE, Alain. Clonal differences and impact of defoliation on Sauvignon blanc (Vitis vinifera L.) wines : a chemical and sensory investigation. Journal of the science of food and agriculture, 2016, vol. 96, no. 3, str. 915-926, doi: 10.1002/jsfa.7165.

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije