Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 11° Ljubljana
      pretežno oblačno, meglica
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 7° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 10° Celje

      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 9° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 98%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 10° Novo mesto
      megla
      Vlaga: 99%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 10° Postojna
      pretežno jasno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 9km/h
    • 12° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 13km/h
    • 9° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 97%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 4° Rateče
      jasno
      Vlaga: 97%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 11.10. 10°/20° pretežno jasno
Nedelja 12.10. 9°/20° pretežno jasno
Ponedeljek 13.10. 7°/17° pretežno oblačno
Torek 14.10. 8°/15° pretežno oblačno
Sreda 15.10. 6°/14° delno oblačno
  • 11.10. - 13.10.
  • 14.10. - 16.10.
Vir: ARSO

Simpozij in zaključna konferenca projekta AGROTUR

V četrtek, 27. 11. 2014, je v okviru projekta Agrotur, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica, delujočega znotraj Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, v tržaškem Narodnem domu  potekal simpozij z zaključno konferenco. Raziskovalci Kmetijskega inštituta Slovenije, vodilnega partnerja projekta, Univerze v Trstu, Novi Gorici in Vidmu so predstavili izsledke rezultatov raziskav, opravljenih v sklopu načrtovanih triletnih projektnih aktivnosti. Predstavniki čezmejnih združenj pridelovalcev kraškega terana so ob tej priložnosti pripravili degustacijo tradicionalnih kraških produktov, kraškega terana in pršuta. Medijsko odmevnega dogodka so se udeležili raziskovalci in študentje ter ljubitelji čezmejnega Krasa.

 

Program simpozija:

Predstavitev triletnega dela znotraj projekta Agrotur, dr. Klemen Lisjak, vodja projekta

Vino in možgani – v območju nutracevtike, Prof. Sabina Passamonti

Vpliv vinogradniških tehnologij na kakovost refoška, dr. Paolo Sivilotti

Ekspresija transportnih proteinov za antociane v refošku: učinek dozorevanja in vinogradniških tehnologij, dr. Elisa Petrussa

Fenolni potencial grozdja refošk in vina teran, dr. Andreja Vanzo

Aromatski profil vina teran, dr. Dejan Bavčar

Nekatere nezaželene spojine v vinu teran, dr. Helena Baša Česnik, mag. Vida Pongrac Žnidaršič, dr. Lorena Butinar

Proučevanje vpliva različne ravni soli na parametre kakovosti Kraškega pršuta, dr. Meta Čandek Potokar

Degustacija vina teran: Teran PTP/Terrano D.O.C.

 

Spletna stran projekta AGROTUR

Nazaj