Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 20° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 67%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 16° Maribor - letališče
      jasno
      Vlaga: 72%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 16° Celje

      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 16° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 86%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 18° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 75%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 15° Postojna
      zmerno oblačno
      Vlaga: 80%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 19° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 78%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 19° Nova Gorica
      pretežno oblačno
      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 12° Rateče

      Vlaga: 89%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 30.07. 12°/24° delno oblačno
Četrtek 31.07. 13°/26° delno oblačno
Petek 01.08. 14°/26° delno oblačno, plohe
Sobota 02.08. 15°/20° pretežno oblačno, plohe
Nedelja 03.08. 15°/21° pretežno oblačno, dež
  • 30.07. - 01.08.
  • 02.08. - 04.08.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj