Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • -1° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 0° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • -1° Celje

      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 0° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 0° Novo mesto
      pretežno jasno
      Vlaga: 86%
      Hitrost vetra: 1km/h
    • 0° Postojna
      pretežno oblačno
      Vlaga: 72%
      Hitrost vetra: 12km/h
    • 9° Portorož - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 36%
      Hitrost vetra: 14km/h
    • 3° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 64%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • -4° Rateče

      Vlaga: 91%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 28.11. -3°/4° delno oblačno
Sobota 29.11. -3°/5° pretežno jasno
Nedelja 30.11. -4°/4° delno oblačno
Ponedeljek 01.12. 0°/4° oblačno, dež
Torek 02.12. 4°/8° pretežno oblačno
  • 28.11. - 30.11.
  • 01.12. - 03.12.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj