Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 15° Ljubljana
      pretežno jasno
      Vlaga: 74%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 13° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 13° Celje

      Vlaga: 92%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 14° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 76%
      Hitrost vetra: 7km/h
    • 15° Novo mesto
      jasno
      Vlaga: 76%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 14° Postojna
      jasno
      Vlaga: 81%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 16° Portorož - letališče
      jasno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 17° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 76%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 11° Rateče

      Vlaga: 87%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 11.10. 10°/20° pretežno jasno
Nedelja 12.10. 9°/20° pretežno jasno
Ponedeljek 13.10. 7°/17° pretežno oblačno
Torek 14.10. 8°/15° pretežno oblačno
Sreda 15.10. 6°/14° delno oblačno
  • 11.10. - 13.10.
  • 14.10. - 16.10.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj