Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 20° Ljubljana
      jasno
      Vlaga: 48%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 22° Maribor - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 41%
      Hitrost vetra: 19km/h
    • 20° Celje

      Vlaga: 50%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 21° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 47%
      Hitrost vetra: 20km/h
    • 19° Novo mesto
      oblačno
      Vlaga: 57%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 20° Postojna
      jasno
      Vlaga: 52%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 24° Portorož - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 48%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 23° Nova Gorica
      jasno
      Vlaga: 48%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 18° Rateče

      Vlaga: 39%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 10.07. 11°/24° delno oblačno, dež
Petek 11.07. 12°/24° delno oblačno, plohe
Sobota 12.07. 14°/25° delno oblačno, plohe
Nedelja 13.07. 15°/25° pretežno oblačno, plohe
Ponedeljek 14.07. 16°/28° pretežno jasno
  • 10.07. - 12.07.
  • 13.07. - 15.07.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj