Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 15° Ljubljana
      pretežno oblačno
      Vlaga: 79%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 14° Maribor - letališče
      pretežno oblačno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 13° Celje

      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 2km/h
    • 16° Murska Sobota
      pretežno oblačno
      Vlaga: 75%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 17° Novo mesto
      pretežno oblačno
      Vlaga: 69%
      Hitrost vetra: 8km/h
    • 14° Postojna
      pretežno oblačno
      Vlaga: 85%
      Hitrost vetra: 21km/h
    • 18° Portorož - letališče
      zmerno oblačno
      Vlaga: 81%
      Hitrost vetra: 15km/h
    • 17° Nova Gorica
      pretežno oblačno
      Vlaga: 84%
      Hitrost vetra: 15km/h
    • 10° Rateče
      , rahel dež
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 0km/h

Napoved za Slovenijo

danes 02.11. 13°/18° pretežno oblačno, dež
Ponedeljek 03.11. 8°/14° delno oblačno, dež
Torek 04.11. 2°/14° pretežno jasno
Sreda 05.11. 1°/13° delno oblačno
Četrtek 06.11. 1°/13° delno oblačno
  • 02.11. - 04.11.
  • 05.11. - 07.11.
Vir: ARSO

Tradicionalni slovenski zajtrk z znanstvenim pridihom

So jabolka kisla in/ali sladka?

So jabolka kisla in/ali sladka?

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Degustacija medu akacije, hoje, kostanja, ajde, lipe

Ob prazniku dneva slovenske hrane je v petek, 17. novembra 2017 Kmetijski inštitut Slovenije gostil učence OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane. V laboratoriju Oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo ter v skupini za čebelarstvo Oddelka za živinorejo so mladi lahko spoznali jabolka in med s strokovne in znanstvene plati. Raziskovalca Eva Cukjati in Igor Zidarič sta učence razveselila z zanimivimi eksperimenti ter s pokušino različnih vrst medu in sort jabolk.

Nazaj