Agrometeorološka napoved

Trenutne razmere

  • Ljubljana
    • 22° Ljubljana
      delno oblačno
      Vlaga: 77%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 21° Maribor - letališče
      pretežno jasno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 10km/h
    • 20° Celje

      Vlaga: 93%
      Hitrost vetra: 3km/h
    • 21° Murska Sobota
      jasno
      Vlaga: 82%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 23° Novo mesto
      pretežno oblačno
      Vlaga: 88%
      Hitrost vetra: 4km/h
    • 18° Postojna
      jasno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 25° Portorož - letališče
      pretežno oblačno, rahel dež
      Vlaga: 70%
      Hitrost vetra: 6km/h
    • 21° Nova Gorica
      oblačno
      Vlaga: 94%
      Hitrost vetra: 5km/h
    • 19° Rateče

      Vlaga: 83%
      Hitrost vetra: 1km/h

Napoved za Slovenijo

danes 11.08. 18°/30° delno oblačno, plohe
Sreda 12.08. 19°/28° pretežno oblačno, plohe
Četrtek 13.08. 18°/30° delno oblačno, plohe
Petek 14.08. 18°/29° delno oblačno, plohe
Sobota 15.08. 18°/27° pretežno oblačno, plohe
  • 11.08. - 13.08.
  • 14.08. - 16.08.
Vir: ARSO

Progeno testiranje čebeljih matic

Kmetijski inštitut Slovenije, Druga priznana organizacija v čebelarstvu, vabi večja gospodarsko usmerjena in prevozna čebelarstva, da v čebelarski sezoni 2015/16 sodelujejo pri testiranju čebeljih matic v pogojih reje (progeno testiranje). ...

Ponudba predosnovnega semena solate

Ljubljanska ledenka in Belokriška

Posvet Slovenska rastlinska genska banka v letu 2014

Nacionalni koordinator Programa SRGB izr. prof. dr. Vladimir Meglič

V torek, 24. marca 2015 je na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekala predstavitev dela Nacionalnega programa Slovenska rastlinska genska banka (SRGB) v letu 2014. Osrednjo vsebino srečanja so oblikovale štiri inštitucije, ki v Sloveniji ...

Obisk članov upravnega odbora »COST projekta FAIM« na Kmetijskem inštitutu Slovenije

Gostitelja izr. prof. dr. Andrej Simončič, direktor KIS in dr. Meta Čandek-Potokar z udeleženci srečanja

Kmetijski inštitut Slovenije je 9. in 10. marca 2015 gostil srečanje ožjega upravnega odbora (MC8) COST projekta FAIM »Optimising and standardising non-destructive imaging and spectroscopic methods to improve the determination of body ...

Simpozij »Malvazija – z znanjem do potrošnika«

Konec marca 2015 bo Portorož gostil 16. Festival Malvazija, v okviru katerega bo potekal strokovno-znanstveni simpozij z naslovom Malvazija – z znanjem do potrošnika. Na simpoziju, ki bo 30. marca 2015, ob 10.30, v Hotelu Slovenija, bodo ...

Mali panjski hrošč (Aethina tumida) ugotovljen v južni Italiji

Več o malem panjskem hrošču

Virusi žit v Sloveniji in ukrepi za njihovo obvladovanje

V Sloveniji se pojavljajo virusi, ki povzročajo rumeno pritlikavost žit... Več v strokovnem članku

Rezultati analiz kakovosti travniške krme v letu 2014

Z vidika kakovosti travniške krme je bilo leto 2014 izrazito neugodno. Za krmo je bila značilna nekoliko slabša energijska vrednost, predvsem pa zelo majhna vsebnost surovih beljakovin. Glede na dolgoletno povprečje so vsebovali analizirani ...

Podatki o vsebnosti sečnine v mleku molznic kažejo na velik primanjkljaj beljakovin v krmnih obrokih

Podatki o vsebnosti sečnine v mleku krav molznic kažejo, da so v tej zimi številne molznice pomanjkljivo oskrbljene z beljakovinami. Vsebnost sečnine v mleku je bila v novembru in decembru pri skoraj 50 % preiskanih vzorcih mleka pod spodnjo ...

Mag. Peter Dolničar pred novo sezono prodaje semena krompirja

Predstojnik Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje ter žlahtnitelj slovenskih sort krompirja mag. Peter Dolničar je bil gost januarske oddaje o pridelavi zdrave hrane na Radiu Ognjišče. Zapis in posnetek oddaje ...


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije