V Sloveniji se pojavljajo virusi, ki povzročajo rumeno pritlikavost žit... Več v strokovnem članku
V Sloveniji se pojavljajo virusi, ki povzročajo rumeno pritlikavost žit... Več v strokovnem članku
Z vidika kakovosti travniške krme je bilo leto 2014 izrazito neugodno. Za krmo je bila značilna nekoliko slabša energijska vrednost, predvsem pa zelo majhna vsebnost surovih beljakovin. Glede na ...
Podatki o vsebnosti sečnine v mleku krav molznic kažejo, da so v tej zimi številne molznice pomanjkljivo oskrbljene z beljakovinami. Vsebnost sečnine v mleku je bila v novembru in decembru pri skoraj ...
Predstojnik Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje ter žlahtnitelj slovenskih sort krompirja mag. Peter Dolničar je bil gost januarske oddaje o pridelavi zdrave hrane na Radiu ...
V sredo, 10. decembra 2014, je na Kmetijskem inštitutu Slovenije potekal posvet o kakovosti pšenice v žitni verigi. Na dogodku z mednarodno udeležbo so sodelovali pridelovalci žit, predstavniki ...
V ponedeljek, 1. 12. 2014, je bila v Poreču podpisana pogodba o partnerstvu projekta Po poteh istrske malvazije/Putevima Malvazije Istarske. Gre za čezmejni evropski projekt Operativnega programa ...
V četrtek, 27. 11. 2014, je v okviru projekta Agrotur, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica, delujočega znotraj Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, v tržaškem Narodnem ...
V petek, 21. novembra 2014, so v Kongresnem centru Brdo podelili Zoisove nagrade in priznanja ter Puhova priznanja za znanstvene dosežke za leto 2014. Dr. Klemen Lisjak s Kmetijskega inštituta ...
Na Infrastrukturnem centru inštituta na Jabljah smo postavili eksperimentalno mikrobioplinsko napravo, ki je plod sodelovanja raziskovalcev Kmetijskega inštituta Slovenije in podjetja Omega Air. ...
Na 45. sejmu Narava zdravje, ki je potekal od 13. do 16. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je Kmetijski inštitut Slovenije predstavil s programom žlahtnjenja ter razstavo ...