dr. Andrej Vončina

univ. dipl. inž. agr. Oddelek za varstvo rastlin integrirano varstvo rastlin Strokovni sodelavci +386 (0)1 280 52 51 andrej.voncina@kis.si

Delovne izkušnje

2011 - 2014    Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo, Katedra za aplikativno botaniko, ekologijo, fiziologijo rastlin in informatiko

2016 -             Kmetijski inštitut Slovenije, Oddelek za varstvo rastlin

Sodelovanje na projektih

Raziskovalno delo v okviru programa P4-0084 Aplikativna botanika, ekologija in genetika. Sodelovanje pri raziskovalnem projektu J4-4224 Trajnostna raba tal v povezavi s kakovostjo pridelkov.

Kratek življenjepis

Univerzitetni študij agronomije sem končal leta 2010, istega leta pa sem se vpisal tudi na podiplomski študij Bioznanosti, smer agronomija. Raziskovalno delo sem opravljal na Katedri za aplikativno botaniko, ekologijo, fiziologijo rastlin in informatiko, kjer sem se kasneje zaposlil tudi kot mladi raziskovalec. Leta 2015 sem uspešno zagovarjal svoje doktorsko delo z naslovom »Bilanca ogljika na požarno ogroženih kraških traviščih« (mentor: prof. dr. Dominik Vodnik).

Izbrana dela

  • 1. VONČINA, Andrej, FERLAN, Mitja, ELER, Klemen, BATIČ, Franc, VODNIK, Dominik. Effects of fire on carbon fluxes of a calcareous grassland. The International journal of wildland fire, 2015, vol. 23, iss. 3, str. 425-434 (http://www.publish.csiro.au/?paper=WF12195)

 

  • 2. VONČINA, Andrej, MIHELIČ, Rok. Sheep wool and leather waste as fertilizers in organic production of asparagus (Asparagus officinalis L.). Acta agriculturae Slovenica, 2013, vol. 101, št. 2, str. 191-200. (http://aas.bf.uni-lj.si/september2013/03Voncina.pdf)

 

  • 3. VONČINA, Andrej, VODNIK, Dominik. Influence of fires on the activity of a karst grassland. V: MIERAUSKAS, Pranas. 4th International Meeting Fire Effects on Soil Properties (FESP4), 2-5 July 2013, Mykolas Romeris University, Vilnius (Lithuania)., (FLAMMA, ISSN 2171-665X, Vol. 6, No. 2, 2015). Sevilla: FuegoRed, 2015, str. 75-77 (https://sites.google.com/site/flammafgr/texto/volumen-6-2015/6-2-2015/6-2-9)
Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije