Za enološko svetovanje (zrelost grozdja, tehnologije pridelave vina, mikrobiološko in kemijsko spremljanje poteka alkoholne fermentacije in/ali biološkega razkisa, pretoki in stabilizacija vina, napake in bolezni vina) nas pokličite po telefonu 01 2805 160 ali se po predhodni telefonski najavi oglasite osebno v Centralnem laboratoriju na Kmetijskem inštitutu Slovenije, Hacquetova ulica 17, Ljubljana, vsak delovnik med 8. in 14. uro.
Dodatno označevanje: Hranilna vrednost in seznam sestavin vina, izšla 2025 - klikni na povezavo za publikacijo
V okviru našega dela se srečujemo z vprašanji o označevanju hranilne vrednosti in seznamu sestavin vina. Da bi vam olajšali to nalogo, smo pripravili pojasnila s praktičnimi primeri, ki jih lahko najdete v prilogi Hranilna vrednost in seznam sestavin.
Na vašo željo lahko izračunamo energijsko vrednost vašega vina ter ustvarimo trajno QR kodo, ki vsebuje vse potrebne podatke. To bo poenostavilo dostop do informacij o vašem vinu in povečalo preglednost za vaše kupce. QR kodo lahko naročite tudi pri nas z izpolnitvijo obrazca QR koda vino.
Čeprav se nova pravila morda zdijo zapletena, vam zagotavljamo, da so enostavna za uveljavitev v primeru vina.
Za dodatne informacije ali pomoč nas kontaktirajte na:
Telefon: 01 280 51 60 (Sprejemna pisarna), 01 280 52 42 (Laboratorij), 01 280 52 62 (Centrala)
E-pošta: dejan.bavcar@kis.si; iva.kmetic@kis.si; katja.mrvar@kis.si; bernarda.zitko@kis.si