Projekt mladega raziskovalca:
- Imunokastracija kot način preprečevanja nezaželenega vonja mesa po merjascu: vpliv na rast, telesno sestavo in kakovost mesa (zaključen)
- Nalaganje, sestava in metabolizem lipidov pri različnih metabolnih kategorijah prašičev (zaključen)
Nacionalni projekti:
-
J4-60081 Analiza evolucijske zgodovine medonosne čebele za trajnostno izboljševanje populacij (BEEography)
-
L4-2624 Vir trotov ter njihov doprinos h genetskemu napredku pri medonosni čebeli (SimTROT)
-
L7-4568 Avtentični produkti višje kakovosti in trajnostna prašičereja (A-SUS)
-
V4-2201 Modeliranje prehranskih potreb in učinkovitosti krmljenja prašičev ter ocena kakovosti mesa glede na način reje
-
J4-3094 Identifikacija genetskih in metabolnih lastnosti mastnih pasem prašičev – primer krškopoljskega prašiča
-
Z7-9416 Imunokastracija kot metoda deprivacije androgenov in njeni učinki na fiziološki odziv v zgodnji in pozni fazi spolnega razvoja prašičev (podoktorski raziskovalni projekt)
-
V4-2024 Reja domačih živali z nadgradnjo dobrobiti živali v skladu z družbenimi zahtevami
-
V4-1816 Zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov in amonijaka na kmetijskih gospodarstvih
-
V4-1610 Kmetovanje na vrstno bogatih travnikih
-
V4-1417 Tehnologije reje prašičev in uporaba alternativnih krmil in naravnih dodatkov za namene proizvodov višje kakovosti v konvencionalnih in ekoloških rejah
-
L4-5521 Reja merjaščkov in imunokastracija: raziskave ukrepov za zmanjšanje vonja po merjascu in novih problemov kakovosti proizvodov
-
V4-0301 Razvoj in prilagoditev metode ocenjevanja mesnatosti prašičev
-
L4-1188 Primernost genotipa prašičev za predelavo v pršut
-
V4-0864 Ocena tržnih možnosti za izdelek " Prekmurska šunka"
-
L4-6376 Zanesljivost NIR spektroskopije za ocenjevanje kakovosti mesa
-
L4-1320 Morfološki in fiziološki parametri razmnoževanja, razvoja in rasti pri živalih
-
L4-9468 Uporaba genetskih markerjev za rejo prašičev primernih za pršut z nižjo vsebnostjo soli
-
V4-0116 Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki
-
V4-9127 Prilagajanje slovenske živinoreje zahtevam EU
-
J4-9532 Kakovost hrane v odvisnosti od načina pridelave
-
H2020 GEroNIMO - Genome and Epigenome eNabled breedIng in MOnogastrics
-
H2020 EUREKA - European Knowledge repository for best agricultural practices (2020-2021)
-
SUSI - Sustainability in pork production with immunocastration / Trajnostna prireja prašičjega mesa z imunokastracijo (2017-2021)
-
H2020 TREASURE - Diversity of local pig breeds and production systems for high quality traditional products and sustainable pork chains (2015-2019)
-
5.OP EUPIGCLASS; na področju klasifikacije prašičjih trupov
-
6.OP TRUEFOOD; inovacije v proizvodnji tradicionalne hrane
-
6.OP YOUNG-TRAIN; mentorstvo mladim znanstvenikom s področja kakovosti in varnosti mesa
-
6.OP PIGCAS; kastracija pujskov v Evropi