Izkušnje na tujih univerzah in strokovnih inštitucijah
Domači raziskovalni programi v katerih sem oz. sodelujem:
Domači temeljni (J), aplikativni (L) in CRP (V) projekti, ki sem jih oz. jih vodim ali sem v njih sodeloval oz. sodelujem:
Mednarodni projekti v katerih sem sodeloval oz. sodelujem:
Vinska mikrobiologija, ostanki pesticidov od grozdja do vina, vinogradniška in vinarska tehnologija, kemijska in senzorična kakovost vina
V obdobju od zaposlitve na KIS se ukvarjam:
V obdobju 2006-2014 sem opravljal naslednje pedagoške aktivnosti:
Pedagoške izvolitve na UP FVZ:
V času asistentskega staža sem sodeloval (delovni mentor) pri številnih diplomskih nalogah na visokošolskem in univerzitetnem študiju Agronomije ter univerzitetnem študiju Živilske tehnologije na Biotehniški fakulteti, UL.
Spodaj so navedena (so)mentorstva v obdobju od zaposlitve na KIS: dve mentorstvi pri diplomskem delu (UNG, UP), dve somentorstvi pri diplomskem delu (UL NTF in UL BF) ter dve somentorstvi pri doktorski disertaciji (UL BF).
Somentor pri doktorskih disertacijah (bolonjski študij)
Mentor pri diplomskih delih
Mentor pri diplomskih delih (bolonjski študij 1. stopnje)
Somentor pri diplomskih delih
Fakultetna Prešernova nagrada za diplomsko nalogo na univerzitetnem študiju Živilske tehnologije
ČUŠ, Franc, RASPOR, Peter. The effect of pyrimethanil on the growth of wine yeasts. Lett. appl. microbiol., 2008, vol. 47, no. 1, str. 54-59. [COBISS.SI-ID 2709096], [JCR, WoS do 2. 7. 2013: št. citatov (TC): 13, čistih citatov (CI): 10, normirano št. čistih citatov (NC): 4, Scopus do 17. 4. 2013: št. citatov (TC): 14, čistih citatov (CI): 11, normirano št. čistih citatov (NC): 4] kategorija: 1A3 (Z1); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP
ČUŠ, Franc, BAŠA ČESNIK, Helena, VELIKONJA BOLTA, Špela, GREGORČIČ, Ana. Pesticide residues in grapes and during vinification process. Food control. [Print ed.], 2010, vol. 21, no. 11, str. 1512-1518. [COBISS.SI-ID 3292264], [JCR, WoS do 2. 7. 2013: št. citatov (TC): 15, čistih citatov (CI): 14, normirano št. čistih citatov (NC): 11, Scopus do 9. 7. 2013: št. citatov (TC): 16, čistih citatov (CI): 15, normirano št. čistih citatov (NC): 12] kategorija: 1A1 (Z1, A'); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP
ČUŠ, Franc, BAŠA ČESNIK, Helena, VELIKONJA BOLTA, Špela, GREGORČIČ, Ana. Pesticide residues and microbiological quality of bottled wines. Food control. [Print ed.], 2010, vol. 21, no. 2, str. 150-154. [COBISS.SI-ID 3020136], [JCR, WoS do 2. 7. 2013: št. citatov (TC): 11, čistih citatov (CI): 10, normirano št. čistih citatov (NC): 8, Scopus do 17. 4. 2013: št. citatov (TC): 11, čistih citatov (CI): 9, normirano št. čistih citatov (NC): 7] kategorija: 1A1 (Z1, A'); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP
JENKO, Mojca, LISJAK, Klemen, KOŠMERL, Tatjana, ČUŠ, Franc. The influence of yeast strain combinations on the quality of Sauvignon Blanc wine. Food sci. technol. res., 2013, vol. 19, no. 1, str. 7-15. [COBISS.SI-ID 4143464], [JCR, Scopus do 16. 7. 2013: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, normirano št. čistih citatov (NC): 0] kategorija: 1A3 (Z1); uvrstitev: SCI, Scopus (d,h), MBP
ČUŠ, Franc, BACH, Benoît, BARNAVON, Laurent, ŽNIDARŠIČ PONGRAC, Vida. Analytical determination of Dolenjska region wines quality. Food control. [Print ed.], Sep. 2013, vol. 33, iss. 1, str. 274-280. [COBISS.SI-ID 4131688], [JCR, Scopus do 15. 4. 2013: št. citatov (TC): 0, čistih citatov (CI): 0, normirano št. čistih citatov (NC): 0] kategorija: 1A1 (Z1, A'); uvrstitev: SCI, Scopus, MBP